Αγγέλα Δουλγεράκη

Κ. Θεοδοσάκης: Αδιανόητο να μην λειτουργούν ΜΕΘ

Να έχεις υποδομές και να μην μπορείς να τις στελεχώσεις

Αυξάνονται οι διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ σε λίστα αναμονής σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) και στο φαινόμενο αυτό «πέραν των λιγοστών λειτουργούντων κλινών ΜΕΘ, συμβάλλει το αντιεμβολιαστικό κίνημα που αναπτύσσεται στη χώρα μας». 
Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία «παρατηρείται φέτος νέοι άνθρωποι με λοιμώξεις να βρίσκονται στη λίστα αναμονής για ΜΕΘ».
Προσθέτει ότι «χθες βράδυ στη λίστα αναμονής για ΜΕΘ ήταν 60 ασθενείς. Οι 30 ήταν πάνω από 5 ημέρες στη λίστα, ενώ γεμάτες είναι και οι κλίνες ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα συμβεβλημένες με το Δημόσιο». 
Η ΠΟΕΔΗΝ καλεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας «να λειτουργήσει τις 150 κλειστές κλίνες ΜΕΘ των νοσοκομείων που είναι εξοπλισμένες», σημειώνοντας ότι «απαιτούνται προσλήψεις 600 νοσηλευτών και 100 γιατρών».

«Είναι κρίμα οι υποδομές των νοσοκομείων να παραμένουν κλειστές λόγω έλλειψης προσωπικού. Είναι κρίμα να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές, χειρουργεία να αναβάλλονται για το λόγο αυτό, ασθενείς να πηγαίνουν και να έρχονται από Μονάδα σε Μονάδα», επισημαίνει στον 98.4 ο σύμβουλος της ΠΟΕΔΗΝ Κυριάκος Θεοδοσάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια