«Εύζωνες» οι φύλακες των Αφανών

Απόψεις
«Εύζωνες» οι φύλακες των Αφανών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Της Δήμητρας Χατζηαδάμ

Στο Ρέθυμνο θα φιλοξενηθεί τις επόμενες ημέρες η έκθεση φωτογραφίας της διαπιστευμένης στο Προεδρικό Μέγαρο φωτογράφου, από τις 26 Ιανουαρίου έως 6 Φεβρουαρίου.

 «Λόγω της αποκλειστικής δυνατότητας που μου δόθηκε, είμαι η μοναδική φωτογράφος που είχε πρόσβαση επί τρία χρόνια στην καθημερινότητα του “εκλεκτού σώματος του Ελληνικού στρατού” αλλά και στη φωτογράφιση σημείων που δεν έχουν αντικρίσει το φως της δημοσιότητας» αναφέρει η φωτογράφος στον 98.4 προσθέτοντας: «Ο Εύζωνας ταυτίζετε με την Ελληνική λεβεντιά και αξιοπρέπεια, αψηφώντας τις καιρικές συνθήκες και αποτελεί παράδειγμα στρατιωτικής αρετής και ήθους».

Το έργο καταγράφει το αγέρωχο παρουσιαστικό των Ευζώνων, την παραδοσιακή στολή που φέρει πλήθος συμβολισμών, την δύσκολη εκπαίδευση, τις ιδέες και τα συναισθήματά τους.

Η Δήμητρα Χατζηαδάμ μιλά επίσης για το πώς γεννήθηκε η ιδέα της έκθεσης αυτής, γιατί δεν επέλεξε τον όρο «Τσολιάς» που πολλοί από εμάς χρησιμοποιούν και δίνει στοιχεία της έκθεσης που την καθιστούν μοναδική.

Το φωτογραφικό υλικό θα συνοδεύεται με μαρτυρίες Ευζώνων κάτι που βοηθά τον θεατή να εμβαθύνει στη ψυχοσύνθεση του Εύζωνα. Ηχητικό ντοκουμέντο ακούγεται καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης, από δραστηριότητες που παίρνουν μέρος μέσα και έξω από την Προεδρική φρουρά, ενώ καθημερινά θα γίνονται προγραμματισμένες ξεναγήσεις στην έκθεση από την καλλιτέχνη για την ενημέρωση του κοινού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News