Μ. Παπαδακάκη : Επικίνδυνη η οδική συμπεριφορά των δικυκλιστών

Απόψεις
Μ. Παπαδακάκη : Επικίνδυνη η οδική συμπεριφορά των δικυκλιστών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεν δικαιούμαστε να είμαστε αμέτοχοι πλέον στις τραγωδίες

«Έλλειμμα παιδείας και κακό οδικό δίκτυο τοποθετούν τους δικυκλιστές στους ευάλωτους χρήστες του οδικού δικτύου» λέει στον 98.4 η Μαρία Παπαδακάκη, Επίκουρη Καθηγήτρια, Διευθύντρια του Εργαστηρίου Υγείας κ΄ οδικής Ασφάλειας στο ΤΕΙ Κρήτης. 

Έξι οι νεκροί από την αρχή του χρόνου στους δρόμους της Κρήτης εκ των οποίων οι περισσότεροι οδηγοί δικύκλων εκ των οποίων οι δύο διανομείς φαγητού.

Ήδη μάλιστα και στα Χανιά όπως και σε άλλες πόλεις της χώρας οι διανομείς παροτρύνουν τους συνάδελφους τους που δεν τηρούν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας να προστατέψουν με κάθε μέσο τη ζωή τους λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Η Μαρία Παπαδακάκη επαναλαμβάνει τις πρακτικές μας στο δρόμο, την άρνηση μας να συμμορφωθούμε και τις ευθύνες της πολιτείας.

Ζητά απ’ όλους μας να  βοηθήσουμε τους δικυκλιστές εφόσον οι ίδιο δεν το κάνουν για τον εαυτό τους και σοκάρει όταν αναφέρει το παράδειγμα πως: παραβάτες οδηγοί που παραπέμφθηκαν στο Εργαστήριο του ΤΕΙ για εκπαίδευση από την Εισαγγελία ανηλίκων, πήγαν χωρίς κράνος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News