Β. Κρητικός: 50.000 οι προγραμματισμένοι πλειστηριασμοί το 2019

Απόψεις
Β. Κρητικός: 50.000 οι προγραμματισμένοι πλειστηριασμοί το 2019

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερφολόγηση κι ανεργία δεν συνάδουν με την ανάπτυξη

Κόκκινα δάνεια και πλειστηριασμοί  προκαλούν πανικό σε χιλιάδες δανειολήπτες.

Φορτωμένες είναι οι πλατφόρμες των πλειστηριασμών με το νόμο Κατσέλη να έχει πάρει δίμηνη παράταση.

Για δύσκολη χρονιά με 50.000 προγραμματισμένους πλειστηριασμούς, εκ των οποίων οι 23.000 σπιτιών και οι υπόλοιποι επιχειρήσεων και λοιπής ακίνητης περιουσίας, μιλά στον 98.4 ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Προστασίας Δανειοληπτών  Βαγγέλης Κρητικός. Απορρίπτει τα περί προστασίας της πρώτης κατοικίας καθώς οι αυξομειώσεις των αντικειμενικών αξιών παίζουν καταλυτικό ρόλο και επισημαίνει πως δεν μπορείς να μιλάς για ανάπτυξη όταν στα ποσοστά ανεργίας της χώρας – που δεν περιλαμβάνονται στις μετρήσεις της ΕΛΣΤΑΤ – περιλαμβάνονται οι 500.000 ελεύθεροι επαγγελματίες που πλήττονται από την υπερφορολόγηση ή έκλεισαν και οι 600.000 επιστήμονες, εξειδικευμένο προσωπικό που έφυγε από τη χώρα.

Μ. Κουμαντάκης: Μπλόκαραν την ανάπτυξη οι δανειστές

Απέτυχε ο εξωδικαστικός συμβιβασμός

«Τα κόκκινα δάνεια θα μπορούσαν να γίνουν μοχλός ανάπτυξης, όπως τόσες φορές έχουμε προτείνει στην Κυβέρνηση αλλά μάταια, είπε στον 98.4 ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου και της Ομοσπονδίας Κρήτης Μανόλης Κουμαντάκης με τους χιλιάδες νέους πλειστηριασμούς για το 2019 σε εξέλιξη.

Οι δανειστές δεν τους επέτρεψαν να κάνουν δεκτές τις προτάσεις μας, ο εξωδικαστικός απέτυχε κι οι επιχειρήσεις παλεύουν να κρατηθούν στα πόδια τους» προσθέτει ο ίδιος.

Αναφορικά με την απόφαση του ΣτΕ περί της συνταγματικότητας της απόφασης για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, υπενθύμισε ότι η θέση του θεσμικού τους οργάνου πανελλαδικά είναι αντίθετη με το ΣτΕ.

https://www.youtube.com/watch?v=FPp83RbShb4?enablejsapi=1&rel=0&autohide=1&showinfo=0&controls=1&disablekb=1&wmode=transparent&modestbranding=1&html5=1&autohide=1
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News