Στ. Πολέντας: Επιθετική κι άγρια η συμπεριφορά μας στους δρόμους

Απόψεις
Στ. Πολέντας: Επιθετική κι άγρια η συμπεριφορά μας στους δρόμους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεν καταλαβαίνουμε τι προκαλούμε.

Με τις παραπάνω αναφορές, μεταξύ άλλων, περιγράφει στον 98.4 αυτά που συμβαίνουν στους δρόμους με τους δεκάδες νεκρούς κάθε χρόνο ο Σταύρος Πολέντας,  πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Αρωγής κι Αλληλεγγύης Οικογενειών Τροχαίων.

Στα Χανιά και το πρώτο θανατηφόρο του 2019 με νεκρό ένα 95χρονο που παρασύρθηκε από Ι.Χ. αυτοκίνητο και τον οδηγό του να εγκαταλείπει το σημείο.

Την ίδια ώρα, αγωνιώδεις είναι οι προσπάθειες των Αρχών να εντοπίσουν τον οδηγό που χτύπησε και εγκατέλειψε 53χρονο δικυκλιστή στη λεωφόρο Κνωσού, λίγες ημέρες πριν την Πρωτοχρονιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για ένα ασημί Volkswagen Golf, μοντέλο του 1998-2004, το οποίο εθεάθη στο σημείο και μετά το τροχαίο “εξαφανίστηκε”. Ο οδηγός καλείται να δώσει απαντήσεις για το τι συνέβη στο μοιραίο σημείο όπου συγκρούστηκε με τη μηχανή του 53χρονου ντιλιβερά. Σημειώνεται πως ο 53χρονος εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, ενώ εξαιτίας του τροχαίου ακρωτηριάστηκε το δεξί του πόδι.

«Άγρια κι επιθετική εξακολουθεί να είναι η οδήγηση ειδικά το νέων. Ρίσκο και μαγκιά, περιλαμβάνει η συμπεριφορά τους. Εξυπνάδα, άγνοια κινδύνου παράλληλα με την έλλειψη γνώσεων για τη μηχανική – δυναμική του αυτοκινήτου τους» επισημαίνει.

Στο αιματηρό 2018 κι εξειδικεύοντας τα στατιστικά στοιχεία σύμφωνα με τον ίδιο, το 5% των τροχαίων καταγράφηκαν σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας, το 45% εντός αστικού ιστού και το 50% στο λοιπό οδικό δίκτυο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News