Κ. Θεοδοσάκης: Επικοινωνιακές οι εξαγγελίες του Υπουργείου Υγείας

Απόψεις
Κ. Θεοδοσάκης: Επικοινωνιακές οι εξαγγελίες του Υπουργείου Υγείας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απολύονται 1.100 επικουρικοί γιατροί σε δύο μήνες.

Επικαιροποίησαν τα ΔΣ των Πρωτοβάθμιων Σωματείων στα νοσοκομεία της Κρήτης που συναντήθηκαν στα Χανιά το διεκδικητικό τους πλαίσιο σε εργασιακά και θεσμικά αιτήματα μία ημέρα μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού. 

«Στα πλαίσια του προγράμματος δράσης μας, συντονίζουμε τις προσπάθειες, τις παρεμβάσεις, τη δράση μας για να διασφαλίσουμε τον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της Υγείας – Πρόνοιας, για ένα δημόσιο σύστημα Υγείας ποιοτικό, σύγχρονο, αποτελεσματικό, προσβάσιμο, ισότιμο και δωρεάν. Ένα σύστημα Υγείας που θα σέβεται τα δικαιώματα των πολιτών και των εργαζομένων», επισημαίνουν.

«Η ψήφιση του μεταμνημονιακού προϋπολογισμού για το 2019, διατηρεί τη μείωση των δημόσιων δαπανών για την Υγεία, μεταφέροντας το κόστος στους πολίτες (καταβολή αυξημένων εισφορών) και με την περισσότερη εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών Υγείας. Δεν προβλέπει προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και όποιο έκτακτο προσωπικό προσληφθεί θα επιβαρύνει τους χαμηλούς προϋπολογισμούς των νοσοκομείων» λέει στον 98.4 ο Σύμβουλος της ΠΟΕΔΗΝ Κυριάκος Θεοδοσάκης.

«Φυσικά, δεν αναμένεται καμία παρέμβαση στον εκσυγχρονισμό των κτηριακών εγκαταστάσεων, της υλικοτεχνικής υποδομής και τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό» προσθέτει και μιλά για την επικοινωνιακή πολιτική του Υπουργείου Υγείας που εξαγγέλλει θέσεις και τεχνολογικό εξοπλισμό, αλλά χωρίς αντίκρισμα.

Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση του Υπουργείο ότι εγκρίθηκε οριστικά ο νέος Οργανισμός του Γ.Ν. Χανίων "Ο Άγιος Γεώργιος",  από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και τις υπόλοιπες αρμόδιες υπηρεσίες και βρίσκεται πλέον στο Εθνικό Τυπογραφείο για τη διαδικασία έκδοσης ΦΕΚ. 

Ο νέος Οργανισμός μεταξύ άλλων προβλέπει νέα ιατρικά τμήματα και ειδικότητες για το Νοσοκομείο Χανίων, ενώ αυξάνει τη δυναμικότητα σε κλίνες και τις οργανικές θέσεις ιατρικού και άλλου προσωπικού, όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News