Ο Α. Αγγέλου για τις «Δυο ξεροκέφαλες κουτάλες»

Απόψεις
Ο Α. Αγγέλου για τις «Δυο ξεροκέφαλες κουτάλες»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απευθύνεται σε παιδιά 4 έως 10 χρόνων

H διαδραστική θεατρική παράσταση της ομάδας ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ, φτάνει το Σάββατο με ...τρένο στο Ηράκλειο, κατευθείαν από το Θέατρο - Τρένο στο Ρουφ της Αθήνας, όπου παρουσιάζεται για 4η συνεχή χρονιά, με δύο παραστάσεις. Την Κυριακή στις 11.30 το πρωί και στις 17.00 το απόγευμα. 

Πρόκειται για ένα έργο που φέρει την υπογραφή των πολυβραβευμένων συγγραφέων Άγγελου Αγγέλου και Έμη Σίνης, (ιδρυτικά μέλη της ομάδας ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ, βραβευμένοι με δύο Κρατικά βραβεία, διεθνή διάκριση White Raven κ.ά). Παράσταση που μέσα από τους ρόλους περνά στα παιδιά διάφορα μηνύματα για τη συνεργασία, τις εμμονές, την ξεροκεφαλιά, κά.

Αποκλειστικός χορηγός επικοινωνίας είναι ο Όμιλος της ΚΡΗΤΗ TV.

Στην υπόθεση της παράστασης: «Ένας πρίγκιπας που σταματά ξαφνικά να τρώει και να μιλάει φέρνει τους δυσκολότερους μάγειρες του βασιλείου στην αυλή ενός αυταρχικού Βασιλιά, με τη διαταγή να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να ετοιμάσουν το ωραιότερο γεύμα. Η συνεργασία όμως ανάμεσά τους μοιάζει αδύνατη, το χάσμα μεταξύ τους τεράστιο και η θέση στο παλάτι που περιμένει τον νικητή, μία και μοναδική! Μα τι επιτέλους τραβάει η όρεξη του πρίγκιπα; Όταν τα πράγματα φτάσουν στο απροχώρητο, θα ταξιδέψουν στη Χώρα των Σκέψεων, όπου οι σκέψεις όλων (ακόμα και των ίδιων των παιδιών της παράστασης!) πετάνε στον αέρα και ακούγονται δυνατά! Από αυτό το παράξενο και μαγικό μέρος κανείς όμως δεν μπορεί να φύγει αν δεν μάθει πρώτα… να ακούει!»

Η φιλία, ο σεβασμός της διαφορετικότητας και η αξία της συνεργασίας είναι θέματα που θίγονται στο έργο αυτό. Πώς μπορούν άνθρωποι με διαφορετικά πιστεύω και κουλτούρα να συνεργαστούν, απαλλαγμένοι από χρόνιες προκαταλήψεις που έχουν ο ένας για τον άλλον; Πώς γίνεται κάτι που φαντάζει ακατόρθωτο για τον έναν, να λύνεται ως δια μαγείας όταν αποφασίζουν να συνεργαστούν τέσσερα χέρια και δυο μυαλά;

Πραγματεύεται, επίσης, την όποια αίσθηση ανωτερότητας και εξουσίας που δεν αφήνει περιθώρια διαλόγου και μας ωθεί συχνά, με τρόπο απόλυτο, να απορρίπτουμε όποιον δεν συμφωνεί μαζί μας. Την αναγκαιότητα να ακολουθεί κανείς τα όνειρά του και τις πραγματικές του επιθυμίες, από τις οποίες όμως μας αποπροσανατολίζει ο διαρκής ανταγωνισμός και η πίεση να είμαστε πάντα και σε όλα οι καλύτεροι.

Πέρα από τα εκπαιδευτικά χαρακτηριστικά, από την παράσταση δεν λείπει το χιούμορ, η πρωτότυπη μουσική, το ζωντανό τραγούδι και το έξυπνο θεατρικό κείμενο της ομάδας ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ, που πάντα γοητεύει τους μικρούς και τους μεγάλους θεατές! Η διάδραση με τα παιδιά είναι έντονη στη διάρκεια της παράστασης, αλλά ακόμα και πριν από αυτήν.

Στους συντελεστές της παράστασης:

Κείμενο: Άγγελος Αγγέλου - Έμη Σίνη

Σκηνοθεσία: Ελισσαίος Βλάχος

Σκηνικά: Γκάυ Στεφάνου

Μουσική: Άγγελος Αγγέλου

Στίχοι: Έμη Σίνη

Κοστούμια: Ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ & Έμη Σίνη

Βοηθός οργάνωσης παραγωγής: Μαρία Ξυδάκη

Φωτισμοί: Ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ & Ελισσαίος Βλάχος

Ηχογράφηση- editing- mastering: Γιώργος Ζιώτας

Αφίσα: Κώστας Θεοχάρης

Ερμηνεύουν: Αντώνης Γουγής, Δημήτρης Δημητρόπουλος, Ιωάννης Μυστακίδης

Διάρκεια: 70 λεπτά χωρίς διάλειμμα

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News