Αγγέλα Δουλγεράκη

Πατήρ Χ. Μουρτζάκης: Υπάρχει κι η νομική οδός για τους κληρικούς

Ζητούν από τον Αρχιεπίσκοπο κ.Ιερώνυμο να ακούσει τους ιερείς και του διαμηνύουν ότι η ανεξιθρησκία στη χώρα μας είναι δεδομένη.

Έντονο παρασκήνιο στη Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος την Παρασκευή , στην οποία μετέχουν 82 μητροπολίτες και η οποία απέρριψε το σημείο της συμφωνίας , όπως αυτή παρουσιάστηκε στις 6 Νοεμβρίου στο Μαξίμου κι αφορούσε τον τρόπο της μισθοδοσίας των κληρικών και των λαϊκών υπαλλήλων της Εκκλησίας.
Έντονες αντιδράσεις κι εκτός εκκλησίας για τη συνάντηση του Αρχιεπισκόπου με τον πρόεδρο της ΝΔ μία ημέρα πριν τη συνάντηση του πρώτου με τον πρωθυπουργό.
«Απευθύνω θερμή παράκληση στον Ιερό Κλήρο και στα στελέχη του εκκλησιαστικού έργου: σταθείτε στο πλευρό μου, υιοθετήστε τις αγωνίες μου, αφουγκραστείτε τις προσδοκίες του λαού μας, συμμεριστείτε τις κοινές μας ευθύνες», ήταν η αναφορά του κ. Ιερωνύμου προς τους 82 μητροπολίτες.
«Η Ιεραρχία πάντως ομοφώνα αποφάσισε να εμμείνει στο υφιστάμενο καθεστώς μισθοδοσίας των κληρικών και των λαϊκών υπαλλήλων της Εκκλησίας της Ελλάδος», όπως ανακοινώθηκε.
«Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών είναι καιρός να ακούσει κι εμάς τους κληρικούς. Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια, είναι το μόνο σίγουρο, καθώς υπάρχει και η νομική οδός» είπε λίγα 24ωρα μετά τη Σύνοδο στον 98.4 ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εφημέριων Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης  Πατήρ Χαράλαμπος Μουρτζάκης.

 

 

Σχόλια