Αγγέλα Δουλγεράκη

«Μαζί για το Παιδί»

Συμβουλευτική Γραμμή 115 25 για παιδιά και οικογένειες.

Για το έργο της Δομής «Μαζί για το Παιδί» μιλά στον 98.4 η υπεύθυνη της γραμμής Σοφία Καμαρέτα, εξηγώντας ότι απευθύνετε σε γονείς, κηδεμόνες, οικογένειες, εκπαιδευτικούς, μαθητές – εφήβους.

 Στα προγράμματα και στις υπηρεσίες του, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων:

 Συμβουλευτικές Υπηρεσίες

  • 115 25 Συμβουλευτική Γραμμή για την καθοδήγηση και ψυχο-συναισθηματική στήριξη παιδιών και οικογενειών. Περισσότερα ΕΔΩ
    • Συμβουλευτικό Κέντρο όπου παρέχονται δωρεάν ατομικές και οικογενειακές συνεδρίες, σεμινάρια για γονείς και παιδιά, ομιλίες ψυχολόγων σε σχολεία και την κοινότητα. Περισσότερα ΕΔΩ

Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση μαθητών δημοτικών σχολείων για ανάληψη δράσεων εθελοντισμού. 

Ολιστική παρέμβαση για μαθητές που διατρέχουν κίνδυνο Σχολικής Διαρροής στην 7η Σχολική Κοινότητα του Δήμου Αθηναίων, με στόχο να μην εγκαταλείψουν το σχολείο πριν ολοκληρώσουν τη βασική εκπαίδευση.

Έκτακτες παρεμβάσεις

Ανάληψη πρωτοβουλιών και υλοποίηση δράσεων για την ανακούφιση ευάλωτων ομάδων πληθυσμού σε περιπτώσεις έκτακτων γεγονότων και φυσικών καταστροφών .

Εξοπλισμός ή/και δημιουργία εγκαταστάσεων για παιδιά.

Προγράμματα Αντιμετώπισης της Φτώχειας

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης και ενίσχυση φορέων που εξυπηρετούν παιδιά σε όλη την Ελλάδα.  Στήριξη άπορων οικογενειών, μέσω κουπονιών σίτισης και διατακτικών τροφής που εξαργυρώνονται σε επιλεγμένες αλυσίδες τροφίμων πανελλαδικά.

Σχόλια