Συγκλονίζουν οι στίχοι μαθητών για τα θύματα τροχαίων

Απόψεις
Συγκλονίζουν οι στίχοι μαθητών για τα θύματα τροχαίων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γ. Χαχλάκης και Σ. Πολέντας μιλούν στον 98.4

Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων τροχαίων συγκρούσεων την Κυριακή 18 Νοεμβρίου ,  με τους μαθητές της Ε! και ΣΤ! τάξης του 3ου  Δημοτικού Σχολείου Κισσάμου, να συγκλονίζουν με τους στίχους του τραγουδιού που έγραψαν, μελοποίησαν και τραγούδησαν με την βοήθεια των δασκάλων τους, συμμετέχοντας στον 4ο Διεθνή μαθητικό Διαγωνισμό  του Πανελληνίου Συλλόγου Αρωγής και Αλληλεγγύης Οικογενειών Τροχαίων  Δυστυχημάτων.

Για στίχους που βγήκαν μέσα από τις σκέψεις των παιδιών κάνουν λόγω μιλώντας 98,4 από το σχολείο ο δάσκαλος Γιώργος Χαχλάκης κι ο Σταύρος Πολέντας από τον Πανελλήνιο  Σύλλογο Αρωγής και Αλληλεγγύης Οικογενειών  Τροχαίων δυστυχημάτων , προτείνοντας  παράλληλα  το έργο αυτό να  θεωρηθεί ως το καλλίτερο έργο  της σχολικής χρονιάς 2017-2018  διότι ευαισθητοποιεί το κοινό με τον πιο  αποτελεσματικό  και χαρισματικό τρόπο  και μεταδίδει αυθεντικά μηνύματα  και ανησυχίες νέων για την ανάγκη αλλαγής οδηγικής  συμπεριφοράς και  κουλτούρας. 

 Μ' ακούτε που σας τραγουδώ ... είναι ο τίτλος του τραγουδιού που έγραψαν οι μαθητές κι αναφέρει:

«Σου ‘λεγα  μπαμπά μην τρέχεις ..μου 'λεγες οτι  προσέχεις ..να μην ανησυχώ..

Σου 'λεγα να βάζεις ζώνη.. σαν κερί η ζωή τελειώνει.. δεν το 'ξερες αυτό;..

Πάντα γρήγορα να φτάσεις.. όλους να τους προσπεράσεις.. τι κέρδισες  μ' αυτό;..

Σ' έβλεπα συχνά να πίνεις.. σημασία να μη δίνεις.. πως το 'κανες αυτό;..

Μ' ακούτε που σας τραγουδώ;..

Θυμάμαι.. κλαίω και πονώ..

Να μην πονέσετε ως πόνεσα κι εγώ..

Σας το φωνάζω.. γιατί σας αγαπώ..

(Μπορείτε να ακούσετε το τραγούδι στο σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=Chii4TrtFoA )

Παράλληλα ο πανελλαδικός σύλλογος SOS Τροχαία Εγκλήματα, με τα μέλη οικογενειών θυμάτων τροχαίων συγκρούσεων να ζητάνε την άμεση κατάργηση του άρθρου 43 του ΚΟΚ που θεσπίζει την ατιμωρησία για τους οδηγούς που εγκαταλείπουν τα θύματα τους.  Είναι το ξεκίνημα μια πρωτοβουλίας, που συντονίζει ο π σύλλογος κι απευθύνεται στους πολίτες και στους κοινωνικούς φορείς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News