Αγγέλα Δουλγεράκη

Α.Μητρόπουλος: Επαναψήφισαν το νόμο Κατρούγκαλου για τις περικοπές στις συντάξεις

Ντροπή και όνειδος για την αναιμική μας δημοκρατία η τροπολογία που πέρας στη Βουλή.

Ψηφίστηκε στην Ολομέλεια από όλα τα κόμματα, πλην της Χρυσής Αυγής που δήλωσε «παρών», η τροπολογία που προβλέπει την εφάπαξ καταβολή αναδρομικών σε ένστολους, δικαστικούς, πανεπιστημιακούς, γιατρούς ΕΣΥ και μέλη των Κρατικών Ορχηστρών και της Λυρικής Σκηνής.

Είχε προηγηθεί η δήλωση του προέδρου της ΕΝ.ΥΠ.Ε.Κ.Κ. Αλέξη Μητρόπουλου πως η τροπολογία για τα αναδρομικά των ένστολων και των υπαγομένων στα ειδικά μισθολόγια δημοσίων υπαλλήλων και λειτουργών (δικαστών, πανεπιστημιακών, ιατρών ΕΣΥ), είναι ντροπή και όνειδος για την αναιμική μας δημοκρατία και πρέπει αμέσως να αποσυρθεί!
Η τροπολογία-«δούρειος ίππος», εκτός από την επιστροφή τμήματος μόνο των αναδρομικών μετά από επιλεκτική εφαρμογή των αποφάσεων των Ανωτάτων Δικαστηρίων που έχουν καταδικάσει αμετακλήτως όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις, περιλαμβάνει και ρυθμίσεις που είναι απαράδεκτες και επικίνδυνες για τα μισθολογικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα όλων των μισθωτών και συνταξιούχων της πατρίδας μας, σημειώνει μιλώντας στον 98.4,  αφού: α. παρεμβαίνει βάναυσα στη λειτουργία της Ελληνικής Δικαιοσύνης, ακυρώνοντας αμετάκλητες αποφάσεις της για τους μισθούς, τις συντάξεις και τα τρία επιδόματα-Δώρα, β. έρχεται προς ψήφιση λίγες μέρες πριν εκδοθούν οι αποφάσεις του ΣτΕ επί προσφυγών κατά διατάξεων του νόμου Κατρούγκαλου που συζητήθηκαν στις 4-10-2017, γ. επαναφέρει προς επαναψήφιση(!) τον νόμο Κατρούγκαλου 4387/2016 και τον ν. 4472/2017, με τον οποίο ψηφίστηκαν δραστικές περικοπές για όλους ανεξαιρέτως τους μισθωτούς και συνταξιούχους.

Αναφορικά με τις εξελίξεις στο χώρο της Εκκλησίας ο καθηγητής Εργατικού Δικαίου και Νομικός του Συνδέσμου των Κληρικών, επισημαίνει ότι δεν μπορούν να σφαγιάσουν τόσες οικογένειες κληρικών. Μιλά για απαράδεκτη συμφωνία, και προσθέτει ότι απώτερη βούληση της κυβέρνησης είναι η εκκλησιαστική περιουσία να περάσει στα χέρια του Υπερταμείου.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια