Αγγέλα Δουλγεράκη

Ανησυχία και φόβος μετά την κατάργηση του νόμου Κατσέλη

Οι δηλώσεις Δραγασάκη δεν μας καθησυχάζουν

Απογοήτευση στους δανειολήπτες, από την εξαγγελία Δραγασάκη ,για την κατάργηση του Νόμου Κατσέλη" επισημαίνει η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, δια στόματος της Ιωάννας Μελάκη, προέδρου της Ένωσης, στον 98.4 προσθέτοντας: «Δεν αναφέρθηκε  σε προστασία από το Δημόσιο,  ασφαλιστικά ταμεία, εφορία, δήμους, ιδιώτες. Γιατί επί λέξει είπε ότι "συζητάμε με τις τράπεζες να δούμε ποια θα είναι εκείνη η λύση που θα επιτευχθεί σαφώς βεβαίως έχοντας την νομοθετική πρωτοβουλία". Έτσι όλα δείχνουν ότι έρχεται πλήρης ανατροπή  από το νέο έτος 2019 ,στην προστασία των δανειοληπτών και όχι των οφειλετών.
" Νοιώθουμε αρκετά απογοητευμένοι,  διότι έγκαιρα ζητήσαμε  από τον κ. Υπουργό την παράταση του νόμου 3869/2010,για ένα έτος ακόμα, για να μη μείνουν εκατοντάδες απροστάτευτοι οφειλέτες και να μη χαθούν εκατοντάδες  σπίτια φτωχών οφειλετών.
Νοιώθουμε αρκετά απογοητευμένοι, καθώς , ο Νόμος Κατσέλη, δέχτηκε αρκετές τροποποιήσεις , και όλες εις βάρος της προστασίας των καταναλωτών και εις όφελος των πιστωτών.

Η δήλωση της Κυβέρνησης, δια στόματος του κυρίου Δραγασάκη ,ότι θα φέρει μέχρι τέλος του έτους Νομοθέτημα προστασίας της κύριας κατοικίας, δεν μας καθησυχάζει, αντίθετα μας σπείρει ανησυχία  και φόβο, διότι η αντικατάσταση αυτή, θα ωφελήσει  ναι μεν κάποιους  οικονομικά αδύναμους δανειολήπτες αλλά λίγους  και όχι συνολικά οφειλέτες.
Και πάλι καλούμε Δημόσια την Κυβέρνηση,  έστω  και  την ύστατη στιγμή, να  προστατεύσει την κύρια κατοικία όσο το δυνατόν  σε περισσότερους δανειολήπτες – οφειλέτες λαμβάνοντας υπόψη ότι πολλοί από αυτούς βρέθηκαν σε οικονομική  δυσκολία χωρίς την δική τους ευθύνη.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια