Ο Γ. Λεονταράκης για την υποχρέωση υποβολής σχεδίων Πολιτικής προστασίας στις Βρυξέλες

Απόψεις
Ο Γ. Λεονταράκης για την υποχρέωση υποβολής σχεδίων Πολιτικής προστασίας στις Βρυξέλες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγκάθι η έλλειψη πόρων κι εξειδικευμένου προσωπικού

Υποχρεωτική αναμένεται ότι θα είναι από τις χώρες που ζητούν βοήθεια, όπως η Ελλάδα και η Αλβανία,  η υποβολή κάθε χρόνο εθνικών σχεδίων αντιμετώπισης καταστροφών στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας (Emergency Response Coordination Center), που συντονίζει την αποστολή ανθρώπινου δυναμικού και μέσων για την αντιμετώπιση καταστροφών όπως πυρκαγιές, σεισμοί, πλημμύρες κ.α.

Κάτι σαν το ευρωπαϊκό εξάμηνο που ισχύει για τους κρατικούς προϋπολογισμούς, με στόχο την πρόληψη καταστάσεων που μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρούς κινδύνους.

Για θετική εξέλιξη μιλά ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας στην Περιφέρεια Κρήτης Γιάννης Λεονταράκης, μιλώντας στον 98.4. Εξηγεί ότι η ΓΓΠΠ διαθέτει σχέδιο που πλέον θα πρέπει να καταρτίζεται με βάση τα σχέδια των Περιφερειών και των Δήμων που υπάγονται σε αυτές, αν και αγκάθι φαίνεται να είναι τόσο οι πόροι για την κατάρτιση των σχεδίων όσο κι η έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού γιαυτό.

Σεμινάρια Πολιτικής Προστασίας σε δασκάλους και καθηγητές

Όπως ο ίδιος έκανε γνωστό, μέσω του σταθμού, στο τρίτο δεκαήμερο του Νοέμβρη ξεκινούν και τα σεμινάρια στις περιφερειακές ενότητες της Κρήτης προς τους εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης, για την κατάρτιση τους σε θέματα πολιτικής προστασίας. Σχέδιο διαχείρισης έκτακτων αναγκών εντός κι εκτός των σχολικών μονάδων. Τα σεμινάρια θα γίνονται από στελέχη του ΟΑΣΠ, της Πυροσβεστικής και του Ερυθρού Σταυρού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News