Ν.Λαθουράκης: Κίνδυνος η αγορά φαρμάκων μέσω διαδικτύου

Απόψεις
Ν.Λαθουράκης: Κίνδυνος η αγορά φαρμάκων μέσω διαδικτύου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επικίνδυνη κι η αυτοδιάγνωση

 Επί ποδός οι υγειονομικές Αρχές - ειδικά ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) - προκειμένου να εντοπίσουν πιθανές νέες ποσότητες παράνομων αλλά και επικίνδυνων φαρμάκων και συμπληρωμάτων διατροφής.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας 'Έθνος", η ανησυχία των Αρχών εντάθηκε μετά τη διεθνή επιχείρηση µε τη συμμετοχή 116 χωρών -μεταξύ αυτών είναι και η Ελλάδα-, που αποκάλυψε τόνους παράνομων φαρμάκων και ιατροτεχνολογικών προϊόντων µέσω διαδικτύου, τα οποία κατασχέθηκαν.

Αυτό που έκανε αίσθηση είναι ότι διακινούνταν ακόμη και αντικαρκινικά φάρμακα και σκευάσματα για άλλες σοβαρές παθήσεις που μπορούν να θέσουν άμεσα σε κίνδυνο τη ζωή ασθενών.

Μεταξύ αυτών που ελέγχονται για την αυθεντικότητά τους είναι παυσίπονα, φάρμακα επιληψίας, αντιψυχωτικά, αντιδιαβητικά, στεροειδή, συμπληρώματα διατροφής κ.ά.

«Διάγνωση και θεραπεία μέσω διαδικτύου δεν μπορείς να κάνεις. Είναι επικίνδυνο για την υγεία του καθενός από μας» επισημαίνει ο γιατρός μέλος του ΙΣΗ Νίκος Λαθουράκης, μιλώντας στον 98.4.

«Ληγμένα και μη αυθεντικά σκευάσματα με μόνο στόχο το κέρδος, παράλληλα με την αυτοδιάγνωση ασθένειας μέσω διαδικτύου, προκαλούν κινδύνους για την υγεία μας» προσθέτει.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News