Α. Μεϊμαράκης: Όμηροι του Μεταφορών Εκπαιδευτές κι υποψήφιοι οδηγοί

Απόψεις
Α. Μεϊμαράκης: Όμηροι του Μεταφορών Εκπαιδευτές κι υποψήφιοι οδηγοί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μ’ ένα πρόχειρο σχέδιο νόμου ταλαιπωρεί όλη την Ελλάδα

2.500 οι υποψήφιοι οδηγοί που βρίσκονται σε στάση αναμονής στην Κρήτη για την απόκτηση του διπλώματος τους και 30.000 πανελλαδικά, καθώς οι εξεταστές συνεχίζουν την αποχή από τα καθήκοντα τους  διεκδικώντας δεδουλευμένα από το Μάιο. Μεταξύ των 30.000 και περίπου 5.500 οδηγοί άνω των 74 ετών οι οποίοι υποχρεώνονται σε επανεξέταση με βάση το νέο ΚΟΚ και οι οποίοι κατέθεσαν τις αιτήσεις.

Το Υπουργείο από την πλευρά του κρατά κλειστά τα χαρτιά του, το σχέδιο νόμου με τις αλλαγές στο εξεταστικό σύστημα ακόμα βρίσκεται στις προπαρασκευααστικές επιτροπές παρά τις δεσμεύσεις της ηγεσίας του για την άμεση εφαρμογή του και με στόχο τη διόρθωση των όποιων στρεβλώσεων προκαλούσαν δυσλειτουργίες και κακοτοπιές στο σημερινό σύστημα.

Ο διάλογος με τον αρμόδιο Υφυπουργό είναι ανύπαρκτος καταγγέλλουν οι εξεταστές. «Στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ αναφέρεται ότι το σημερινό σύστημα θα εφαρμοστεί και πάλι μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου αλλά χωρίς ως φαίνεται νομοθετική πράξη» απαντά ερωτηθείς από τον 98.4 ο πρόεδρος του Σωματείου Εκπαιδευτών στο Ηράκλειο Αλέξανδρος Μεϊμαράκης. Όσον αφορά στο περίφημο σχέδιο νόμου, επαναλαμβάνει ότι είναι τόσο πρόχειρο που αυτό το οποίο θα προκαλέσει μόνο την οδική ασφάλεια που δεν θα προάγει.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News