Αγγέλα Δουλγεράκη

Δ.Βρύσαλης: Κάτω από το όριο ασφαλείας λειτουργούν κλινικές του Πανεπιστημιακού

«Θα συνεχίσουμε να μιλάμε. Οι πολίτες ξέρουν ποιος λέει την αλήθεια».

Τα παραπάνω λέει στον 98.4 ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Δημήτρης Βρύσαλης, καθώς τις ελλείψεις επισημαίνουν επίσης ο νοσηλευτικός  κλάδος και  προϊστάμενοι κλινικών.
Κύρια αιτία σύμφωνα με το ΔΣ του Σωματείου είναι η υποστελέχωση των κλινικών.

Στις αναφορές τους αναφέρουν συγκεκριμένα: «Στις κλινικές της Οφθαλμολογικής και ΩΡΛ, τη νυχτερινή βάρδια κάνει κάθε φορά νοσηλευτής από διαφορετική κλινική, σε μέρα μη εφημερίας υπάρχει νοσηλευτής ορόφου (για δύο κλινικές), σε μέρα εφημερίας τα επείγοντα εξετάζονται στην κλινική και όχι στο ΤΕΠ του νοσοκομείου.

Στη ΜΕΘ με την απόλυση των 5 εργαζομένων ΚΕΕΛΠΝΟ θα κλείσει κρεβάτι εντατικής, φυσικοθεραπευτής δεν υπάρχει το απόγευμα, παραμένουν ήδη 3 κρεβάτια κλειστά, οι βοηθοί θαλάμου εργάζονται 16 ώρες, χρωστά η υπηρεσία 520 μέρες άδεια που για να δοθούν πρέπει να μειωθεί επιπλέον η στελέχωση και να κλείσει κρεβάτι.

Στην Ουρολογική γίνονται διπλοβάρδιες λόγω των αναρρωτικών αδειών. Έχει γίνει καθεστώς τα εξωτερικά ιατρεία να γίνονται στην κλινική επιβαρύνοντας ακόμα περισσότερο το λιγοστό προσωπικό.

Αντίστοιχα προβλήματα βιώνουν και οι εργαζόμενοι στην Παιδιατρική.

Οι εργαζόμενοι επισημαίνουν ότι η κατάσταση δεν πάει άλλο και ζητούν συνάντηση με τον διοικητή του ΠαΓΝΗ και την διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ.
Ζητούν ασφαλή και επαρκή στελέχωση με μόνιμο προσωπικό, καθώς επίσης και τη δυνατότητα ξεκούρασης τους με ρεπό σε εβδομαδιαία βάση».

 

Σχόλια