default-image

Ν.Χατζόπουλος: «Ώρα» οι πολιτικοί ν’ ανακουφίσουν τους συνταξιούχους

Απόψεις
Ν.Χατζόπουλος: «Ώρα» οι πολιτικοί ν’ ανακουφίσουν τους συνταξιούχους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να νομοθετήσουν για την άρση των αποφάσεων που πετσοκόβουν τον κόπο τους.

Απόφαση του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης για επιστροφή δώρων και περικοπών σε συνταξιούχο αλλάζει τα δεδομένα κι έρχεται ως συνέπεια της απόφασης του ΣτΕ που έκρινε ότι όλες οι περικοπές και οι καταργήσεις των δώρων και του επιδόματος αδείας είναι αντισυνταγματικές.

Συγκεκριμένα επιδίκασε επιστροφή δώρων και μειώσεων ύψους 11.184,57 ευρώ. 

Σύμφωνα με τον καθηγητή Εργατικού Δικαίου και πρόεδρο της ΕΝΥΠΕΚΚ Αλέξη Μητρόπουλο, η απόφαση αυτή οδηγεί στο συμπέρασμα ότι Κυβέρνηση και ΕΦΚΑ δεν μπορούν να προσδοκούν σε διαφορετική απόφαση οποιουδήποτε δικαστηρίου, καθώς η απόφαση του ΣτΕ λειτουργεί ως νομολογία και έτσι αναμένονται και άλλα πρωτοδικεία να βγάλουν ανάλογες αποφάσεις που θα δικαιώνουν τους συνταξιούχους.

Καθώς ωστόσο το ζήτημα αφορά σε 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχους και 700.000 εν ενεργεία υπαλλήλους του Δημοσίου και το κόστος για το Δημόσιο υπολογίζεται σε 8 με 9 δισεκατομμύρια θεωρείται βέβαιο ότι θα υπάρξει αντίδραση από μέρους της κυβέρνησης.

«Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων έχει προτείνει η Βουλή των Ελλήνων με νομοθετικές παρεμβάσεις να απαλλάξει τους  συνταξιούχους από αποφάσεις που έπληξαν το εισόδημα των Συνταξιούχων με τα Μνημόνια» ξεκαθάρισε μιλώντας στον 9.84 ο πρόεδρος του Νίκος Χατζόπουλος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News