Αγγέλα Δουλγεράκη

Γ.Αρμουτάκης: Στο Υπουργείο δεν βλέπουν τις ανάγκες των μαθητών του Δ.Φαιστού

«Τους εξήγησα, τους παρακάλεσα, τους ζήτησα τ’ αυτονόητα, αλλά δυστυχώς» αρνούνται να δώσουν λύσεις.

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Φαιστού θέτει προς των ευθυνών τους, για άλλη μία φορά το Υπουργείο Παιδείας, τους Βουλευτές, την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, τη Δ/θμια, όπως και κάθε αρμόδιο.
Ζητά ν’ αντιμετωπιστούν με σοβαρότητα τα θέματα στο χώρο της παιδείας και να αναθεωρηθούν αποφάσεις που οδηγούν στην απαξίωση σχολεία εντός των Διοικητικών ορίων του.
«Τους εξήγησα, τους παρακάλεσα, τους ζήτησα τ’ αυτονόητα,  αλλά δυστυχώς στο Υπουργείο δεν βλέπουν τις ανάγκες των μαθητών της ενδοχώρας» είπε ενδεικτικά στον 98.4 ο Δήμαρχος Γιώργος Αρμουτάκης.
Παράλληλα μίλησε για τις ανισότητες που προκαλούν κι αρνούνται να δουν όταν 4.500 μαθητές από το Νηπιαγωγείο μέχρι το Λύκειο φοιτούν στα σχολεία της περιοχής.
Αναλυτικά στο ψήφισμα αναφέρεται, ότι για άλλη μία χρονιά, το σχολικό έτος ξεκίνησε με πολλά προβλήματα που δυστυχώς συνεχίζονται, καθώς  παρότι βρισκόμαστε στον Οκτώβριο, τα κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία της περιφέρειας και ειδικά στο δήμο Φαιστού κυμαίνονται από 30% ως και 80% με αποτέλεσμα ορισμένες σχολικές μονάδες ( Γυμνάσιο Ζαρού - ΕΠΑΛ Μοιρών ) να μην μπορούν να λειτουργήσουν ούτε 2-3 διδακτικές ώρες καθημερινά .
Η νέα μοριοδότηση του Υπουργείου Παιδείας, επισημαίνεται, ουσιαστικά αφαιρεί κάθε κίνητρο δήλωσης προτίμησης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών στα σχολεία του ΖΑΡΟΥ , ΠΟΜΠΙΑΣ και ΤΥΜΠΑΚΙΟΥ που είναι πιο μακριά σε χιλιομετρική απόσταση από τα υπόλοιπα σχολεία της ενδοχώρας του Νομού ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.
Τέλος η μη έγκριση ειδικότητας «ΗΛΕΚΣΡΟΛΟΓΩΝ» στο ΕΠΑΛ Μοιρών, αναφέρεται στο ψήφισμα του Δημοτικού Στμβουλίου, παρότι υπάρχει ο απαιτούμενος από τον νόμο αριθμός μαθητών έχει δημιουργήσει μεγάλο προβληματισμό και αναταραχή στο σχολείο το οποίο τελεί υπό κατάληψη από τις 4-10- 2018.

 

Σχόλια