Αγγέλα Δουλγεράκη

Γ.Αλεβιζάκης: Θεσμός ο Ημιμαραθώνιος Κρήτης

Συνδυάζει αθλητισμό, πολιτισμό, γαστρονομία, περιβάλλον, κοινωνική προσφορά και εθελοντισμό.

Στην τελική ευθεία μπαίνει η προετοιμασία του μεγαλύτερου αθλητικού γεγονότος στην Κρήτη, του Ημιμαραθωνίου Κρήτης που διεξάγεται την Κυριακή 7 Οκτωβρίου στο Αρκαλοχώρι.

Ο Ημιμαραθώνιος Κρήτης , με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, την υποστήριξη του Δήμου Μινώα Πεδιάδας αλλά και πέντε Πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής, στηρίζει φέτος τον ξενώνα κακοποιημένων παιδιών και γυναικών «ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ», ενώ θα υπάρχει πάλι για πέμπτη συνεχή χρονιά περίπτερο του Συλλόγου Όραμα Ελπίδας για την εγγραφή δωρητών μυελού των οστών.
Αποκλειστικός χορηγός επικοινωνίας είναι ο Όμιλος της ΚΡΗΤΗ TV.
Ο συγκεκριμένος αγώνας δρόμου, συνδυάζει, αθλητισμό, πολιτισμό, γαστρονομία, περιβάλλον, κοινωνική προσφορά και εθελοντισμό και έχει σαν αποτέλεσμα να αναμένονται φέτος πάνω από 500 αθλητές από το εξωτερικό , πάνω από 1000 αθλητές από κάθε γωνιά της Ελλάδας και πάνω από 2000 από ολόκληρη την Κρήτη, όπως είπε στον 98,4 ο πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου Υγείας Γιώργος Αλεβιζάκης.
Οι αιτήσεις συμμετοχής γίνονται μέχρι την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου, στο www.cretehalfmarathon.com.
Οι αγώνες 21 χιλιομέτρων, 10 χιλιομέτρων, 5 χιλιομέτρων αλλά και τα 1000 μέτρα για παιδιά, συμπληρώνονται για πρώτη φορά φέτος από αγώνα για ΑμεΑ και στη συνέχεια ακολουθούνται από μια μεγάλη γιορτή στο ανοιχτό δημοτικό θέατρο Αρκαλοχωρίου, όπου όλα παρέχονται δωρεάν (φαγητά, πιοτό, μουσική, χορός) και δημιουργούν μια αξέχαστη ατμόσφαιρα μοναδική και εντελώς διαφορετική από κάθε άλλη παρόμοια διοργάνωση.

Σε ανακοίνωσή του μάλιστα ο Αθλητικός Σύλλογος αναφέρει:

«Μετά την επίσημη μέτρηση του αγώνα από την IAAF και την AIMS, ακολούθησαν τα τρία βραβεία στον διαγωνισμό SPORTS MARKETING AWARDS. Πρόσφατα μάλιστα ο διοργανωτής Αθλητικός Σύλλογος Υγείας Αρκαλοχωρίου, έγινε επίσημα μέλος του ΣΕΓΑΣ, κάνοντας υπερήφανους όλους όσοι εργάζονται αφιλοκερδώς για την επιτυχή έκβαση της διοργάνωσης αλλά και δικαιώνοντας φορείς και χορηγούς που εμπιστεύονται και στηρίζουν αυτή την προσπάθεια».

 

Σχόλια