Αγγέλα Δουλγεράκη

Η διάσωση των Κινέζων από τη Λιβύη το 2011 σενάριο ταινίας

Θα είμαστε αρωγοί της προσπάθειας λέει η Περιφέρεια

Διαφήμιση για την Κρήτη η Κινεζική ταινία που θα γυριστεί στις αρχές του 2019 και θα προβληθεί στους κινηματογράφους το 2020, με θέμα το δραματικό χρονικό της διάσωσης από τον πόλεμο στην Λιβύη το 2011 και στη συνέχεια την μεταφορά και φιλοξενία των χιλιάδων εργαζόμενων Κινέζων στην Κρήτη, όπως είπε στον 98.4 ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης.

Αναφορικά με το σχεδιασμό της Περιφέρειας στην κατεύθυνση επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου ο ίδιος είπε, ότι προκειμένου αυτό να καταστεί εφικτό απαιτείται και η ολοκλήρωση των υποδομών όπως αεροδρόμιο και ΒΟΑΚ, με τη σύμβαση παραχώρησης πάντως του Βόρειου Άξονα να πηγαίνει ένα μήνα προς τα πίσω, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει.

Σε ότι έχει να κάνει με την ταινία στο δελτίο της Περιφέρειας αναφέρεται:

«Μεγάλη τουριστική προβολή για την Κρήτη στην Κίνα αλλά και παγκοσμίως θα αποτελέσει η κινηματογραφική ταινία που προετοιμάζει εταιρεία παραγωγής με το χρονικό της διάσωσης των χιλιάδων Κινέζων πολιτών πριν 7 χρόνια από την εμπόλεμη τότε Λιβύη στην Κρήτη και την επιστροφή τους στην πατρίδα τους.

Ο  Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου της Κινεζικής Κυβέρνησης στους τομείς του Πολιτισμού, Βιομηχανίας, Επενδύσεων Λι Χουέϊ, στελέχη της κινηματογραφικής εταιρείας παραγωγής και η καθηγήτρια του Οικονομικού Πανεπιστημίου στο Πεκίνο Πελαγία Καρπαθιωτάκη, ενημέρωσαν για το θέμα τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, με τον τελευταίο να δεσμεύεται ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς θα είναι αρωγοί για την ολοκλήρωση της ταινίας όπου στο σενάριο θα περιγράφεται το δραματικό χρονικό της διάσωσης από τον πόλεμο στην Λιβύη το 2011 και στη συνέχεια την μεταφορά και φιλοξενία των χιλιάδων εργαζόμενων Κινέζων στην Κρήτη.

Όπως αναφέρθηκε, τα γυρίσματα αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές του 2019 και η ταινία θα προβληθεί στους κινηματογράφους το 2020 αρχικά στην Κίνα ενώ θα υπάρξει και διεθνής διανομή. Μάλιστα ο κ. Λι Χουέϊ προσκάλεσε τον Περιφερειάρχη

Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη να παρακολουθήσει την πρεμιέρα της ταινίας το 2020, επισημαίνοντας ότι η ταινία θα ενισχύσει τον εισερχόμενο τουρισμό στην Κρήτη από την Κίνα. Οι Κινέζοι ευχαριστώντας για την συνεργασία-φιλοξενία εξέφρασαν τέλος τον θαυμασμό τους για την φύση, το περιβάλλον της Κρήτης και το μοναδικό όπως ανέφεραν κλίμα του νησιού.

 

Σχόλια