Λιακάδα, ψυχοθεραπεία, χαμόγελα, χθες...

Απόψεις
Λιακάδα, ψυχοθεραπεία, χαμόγελα, χθες...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διαφορετικές οι εικόνες καθημερινά....

Ο Μανόλης Λέκκας, ο μετεωρολόγος μας ενημερώνει:

ΑΣΤΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΜΕ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΜΕ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ

Περιορισμένη τοπικά, αλλά και σε ένταση θα είναι η αστάθεια που αναμένεται να εκδηλωθεί στην Κρήτη, εξαιτίας μιας διαταραχής στην ανώτερη ατμόσφαιρα που επηρεάζει ολόκληρη τη χώρα μας από σήμερα Δευτέρα.

Τα νεότερα δεδομένα δείχνουν μια πιο ήπια εκδήλωση των καιρικών φαινομένων σε ολόκληρη την Ελλάδα αν και κατά τόπους, ιδιαίτερα τις μεσημβρινές ώρες , αναμένεται να εκδηλωθούν  έντονες καταιγίδες με πιθανότητα και για χαλαζοπτώσεις.  

Το νησί μας βρίσκεται στο νοτιότερο τμήμα αυτής της διαταραχής και ως εκ τούτου θα εμφανίσει μεν δείγματα αυτής της αστάθειας τα οποία θα εκδηλωθούν ως επί το πλείστον με την εμφάνιση νεφώσεων, πρόσκαιρα αυξημένων, ιδιαίτερα τις μεσημβρινές ώρες,  ενώ κατά τόπους θα σημειωθούν και τοπικές βροχές με μικρή την πιθανότητα για εμφάνιση κάποιας μεμονωμένης καταιγίδας στα ορεινά τμήματα της Κρήτης. Η αστάθεια αυτή περιορίζεται να διαρκέσει για σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη ενώ από Τετάρτη θα υποχωρήσει περιορίζοντας ακόμη περισσότερο τα φαινόμενα σε πιο τοπικό επίπεδο και πιο ασθενή.

Για σήμερα Δευτέρα αναμένεται να εμφανισθούν νεφώσεις , περισσότερο αυξημένες στα ορεινά με πιθανότητα για λίγες βροχές κυρίως τις μεσημβρινές ώρες ενώ από το απόγευμα ο καιρός θα αποκατασταθεί πολύ καλός. Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από Βόρειες διευθύνσεις στα βόρεια τμήματα του νησιού με ένταση στα 2 έως 3 Μποφώρ, κατά τόπους έως και 4, στα νότια τμήματα θα πνέουν από Δυτικές διευθύνσεις  με τις ίδιες εντάσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα με την μέγιστη να κυμαίνεται στους 28⁰C.

Για την Τρίτη αναμένεται παρόμοιος καιρός με νεφώσεις αλλά με τις πιθανότητες για τοπικές βροχές να είναι περισσότερες σε αρκετές περιοχές του νησιού, ιδιαίτερα στα ορεινά και  νότια τμήματα όπου πιθανά τα φαινόμενα να εμφανίσουν πρόσκαιρη ένταση. Τα φαινόμενα όμως θα περιοριστούν και πάλι από τις βραδινές ώρες αποκαθιστώντας καλό καιρό. Οι άνεμοι γενικά θα πνέουν από Νότιες διευθύνσεις με πρόσκαιρη ένταση στα 5 έως και 6 Μποφώρ στις δυτικές περιοχές των Χανίων, στις βόρειες περιοχές του Ρεθύμνου και στις ανατολικές περιοχές του Ν. Λασιθίου, στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι με μικρότερες εντάσεις. Στα νότια τμήματα θα πνέουν γενικά από Δυτικές διευθύνσεις  στα 2 με 3 και τοπικά εως και τα 4 Μποφώρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση με την ελάχιστη να κυμαίνεται κοντά στους 20⁰C (σε μεγαλύτερα υψόμετρα θα είναι πολύ χαμηλότερη) και τη μέγιστη περίπου στους 26 με 27⁰C.

Και για την Τετάρτη αναμένεται να εμφανισθούν νεφώσεις πιο περιορισμένες όμως, με εξαίρεση τις δυτικές περιοχές του νησιού,  με μικρές πλέον τις πιθανότητες για εκδήλωση κάποιων τοπικών παροδικών φαινομένων προς τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα στραφούν από Δυτικές διευθύνσεις , θα ενισχυθούν αρχικά από τα δυτικά και νότια  τμήματα του νησιού στα 4 έως και 5 Μποφώρ και σταδιακά θα επεκταθούν και ανατολικότερα.  Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Από την Πέμπτη αναμένεται να αποκατασταθεί ένας καλύτερος και περισσότερο καλοκαιρινός καιρός με την ηλιοφάνεια να κυριαρχεί στο περισσότερο της ημέρας. Οι άνεμοι όμως θα διατηρηθούν από Δυτικές διευθύνσεις αρκετά ενισχυμένοι με εντάσεις που θα φθάνουν τα 5 με 6 Μποφώρ.

Καλύτερος ακόμη αναμένεται να είναι ο καιρός για την Παρασκευή με μια τάση για μικρή έστω εξασθένηση των Δυτικών ανέμων και τη θερμοκρασία να αρχίσει να σημειώνει λίγο υψηλότερες τιμές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News