Αγγέλα Δουλγεράκη

Βολές Λ.Αυγενάκη για παιδεία και ΚΑΠ

Η κυβέρνηση ευτελίζει τους θεσμούς και περιφρονεί τους πολίτες.

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης οφείλει να διαπραγματευτεί με την Κομισιόν για τη στήριξη του πρωτογενή τομέα.

Κόντρα στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την Αναδιοργάνωση των δομών της Υποστήριξης πρωτοβάθμιας – Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
«Στην προσπάθεια ευτελισμού των θεσμών και περιφρόνησης των πολιτών, είμαστε απέναντί σας» η θέση του Γραμματέα της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη.
«Είναι προκλητική η μεθόδευση του Υπουργού Παιδείας. Φέρει απολύτως αναιτιολόγητα ένα νομοσχέδιο-μαμούθ 500 σελίδων και 113 άρθρων με τη διαδικασία του επείγοντος.
H Νέα Δημοκρατία δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στη μεταρρύθμιση για την παιδεία. Επιμένουμε στις πάγιες θέσεις μας που έχουν ως στόχο την αναβάθμιση της παιδείας» είπε μεταξύ άλλων στο Ράδιο 98,4 ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Το ΥΠΑΤ οφείλει να προστατέψει – ενισχύσει τον πρωτογενή τομέα

Η ηγεσία του ΥΠΑΤ έχει την ευθύνη της διαπραγμάτευσης κι είναι εκείνη που πρέπει να προστατέψει τον πρωτογενή τομέα, απάντησε  ο ίδιος ερωτηθείς για τις προτάσεις τις Κομισιόν στα πλαίσια της διαπραγμάτευσης για τη νέα ΚΑΠ. 
Προτείνεται συγκεκριμένα η Ελλάδα να λάβει από το 2021 το ποσό των 16,229 δισεκατομμυρίων ευρώ, δηλαδή 3,3 δισ. ευρώ λιγότερα σε σχέση με την προηγούμενη επταετία. 
Ειδικότερα, ο Α' πυλώνας (απευθείας ενισχύσεις) θα υποστεί περικοπή κατά 650 εκατομμύρια ευρώ ή 4,32%, όμως ο μεγάλος ζημιωμένος θα είναι ο β' πυλώνας, δηλαδή το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, που θα δει τα κονδύλιά του να μειώνονται κατά 1,1 δισ. ευρώ ή 23,8%!

Σχόλια