Αγγέλα Δουλγεράκη

«4ο Τρέχοντας τον κόσμο για τη ζωή»

Η προσπάθεια ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης για το μελάνωμα

«Τρέχουν» από κοινού ο Όμιλος εθελοντών κατά του καρκίνου «ΑγκαλιάΖΩ» σε συνεργασία με το Σύλλογο Μαραθονοδρόμων Κρήτης.

Την Κυριακή 17 Ιουνίου ζητούν τη συμπαράσταση όλων μας καθώς στόχος είναι με τα έσοδα να υποστηριχθεί η αγορά ενός ψηφιακού χαρτογράφου σπίλων από τη Δερματολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου Κρήτης.
Το «4ο Τρέχοντας τον κόσμο για τη ζωή», όπως είπε στο Ράδιο 98,4 η πρόεδρος του «ΑγκαλιάΖΩ» Χρυσούλα Αντωνογιαννάκη θα ξεκινήσει από τη Λότζια και με τις εγγραφές να γίνονται στις 08.30 στον ίδιο χώρο.
Αναφορικά με τις διαδρομές, περιλαμβάνονται:
Α) για ενήλικες: 4 χλμ (Λιοντάρια-Κούλες-Λιοντάρια) για τρέξιμο ή πεζοπορία, και
Β)Για τα παιδιά 1χλμ από Λιοντάρια –Τέλος 25ης Αυγούστου-Λιοντάρια.
Η συμμετοχή ανέρχεται στα 5 ευρώ για ενήλικες και 3 ευρώ για τα παιδιά.
ΕΠΑΘΛΑ-ΔΩΡΑ: Με την εγγραφή θα δοθεί αναμνηστική μπλούζα και δίπλωμα στους συμμετέχοντες.
Από τον Όμιλο «ΑγκαλιάΖΩ» σημειώνεται παράλληλα: «Το “Running the globe for ZOI- ΤΡΕΧΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ” ξεκίνησε πριν 4 χρόνια στη μνήμη της Ζωής Ταμπάκη, μιας υπέροχης φίλης και προσωπικότητας που χάθηκε από Μελάνωμα στα 35 της χρόνια.
Η Ζωή υπήρξε μεταδιδακτορική συνεργάτης στο Albert Einstein College of Medicine στη Νέα Υόρκη.
Λίγους μήνες μετά το θάνατό της και με αφορμή τον αγώνα δρόμου SHORE RUN που διοργανώνεται κάθε χρόνο στο Seattle που σκοπό έχει την χρηματοδότηση της έρευνας για τον καρκίνο, οι φίλοι και συγγενείς της Ζωής αποφάσισαν να τρέξουν, να περπατήσουν ή και να ποδηλατήσουν ταυτόχρονα σε όλο τον κόσμο την ίδια μέρα και ώρα.
Έτσι τελείως αυθόρμητα, από μια πράξη αγάπης ως προς τη Ζωή, δημιουργήθηκε το 1ο RUNNING THE GLOBE FOR ZOI, όπου συμμετείχαν οι ακόλουθες χώρες που φαίνονται στον παρακάτω χάρτη.
Το ΤΡΕΧΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ έχουμε την τιμή να περικλείεται και στο πρόγραμμα του Melanoma Research Foundation, ως επίσημη πια διοργάνωση.
Πέρυσι, στο 3ο «ΤΡΕΧΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ» συμμετείχαν 13 χώρες, και στο Ηράκλειο πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Σύλλογο Μαραθονοδρόμων Κρήτης και τον Όμιλο εθελοντών κατά του καρκίνου ΑγκαλιάΖΩ και την υποστήριξη του 3ου Δημοτικού Διαμερίσματος Ηρακλείου.
Με αυτή τη δράση καταφέραμε να καταθέσουμε στο Ελληνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών 500 ευρώ για τη μελέτη « των προληπτικών παραγόντων για την ανταπόκριση των ασθενών με μελάνωμα στην ανοσοθεραπεία» με την συμβολή της ιατρού Ελένη Γκόγκα, ογκολόγο-παθολόγο αν. καθηγήτρια στο «Λαϊκό» του ογκολογικού τμήματος».

 

Σχόλια