Αγγέλα Δουλγεράκη

Έντονο ενδιαφέρον για τα κόκκινα αγροτικά δάνεια

Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τη ρύθμιση τους.

Στις 20.000 οι πρώτες αιτήσεις παραγωγών επί συνόλου 80.000 σε όλη την Ελλάδα , λέει στο Ράδιο 98,4 ο Αγροτοσυνδικαλιστής Μύρων Χιλετζάκης.

Μόλις χθες, ο Ειδικός Γραμματέας Δημόσιου Χρέους Φώτης Κουρμούσης εξήγησε πως μόλις ο ΟΓΑ (νυν ΕΦΚΑ) βεβαιώσει τις οφειλές των εισφορών του 2016 και τις περάσει στο σύστημα, οι αγρότες θα μπορούν να μπαίνουν στην εφαρμογή μέσω της πλατφόρμας της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, με τον κωδικό που έχουν για το ΤAXISnet και να βλέπουν τις βεβαιωμένες οφειλές τους, όπου παρέχεται η δυνατότητα ρύθμισης και είναι οι οφειλές προς: * Εφορία για εισόδημα, ΦΠΑ κ.λπ. * ΟΓΑ για ασφαλιστικές εισφορές. * Τράπεζες που έκλεισαν και βρίσκονται υπό εκκαθάριση.

Στη συνέχεια και αφού συμπληρώσουν ό,τι άλλα στοιχεία τους ζητηθούν, οι αγρότες μπορούν να αποστείλουν τη σχετική αίτηση, η οποία θα εξεταστεί με βάση την οικονομική τους κατάσταση, την αρχή της βιώσιμης οφειλής και το νόμο των πανωτοκιών.
Η δήλωση ωστόσο του υπουργού ότι θα ληφθεί υπόψη το διπλάσιο μεν του αρχικού κεφαλαίου αλλά με βάση «την τελευταία εκταμίευση» αποτελεί λεπτό σημείο στο οποίο οι εκπρόσωποι των αγροτών εκφράζουν σοβαρές επιφυλάξεις!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια