«Οδοιπορικό» στη Μ.Εβδομάδα από το Ράδιο 98,4

Απόψεις
«Οδοιπορικό» στη Μ.Εβδομάδα από το Ράδιο 98,4

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το «Δράμα» των ανθρώπων αντί «Θείου Δράματος», με τη βοήθεια του Διδάκτορα Θεολογίας Παναγιώτη Ασημακόπουλου.

Μεγάλη Δευτέρα, αφιερωμένη στον Ιωσήφ, τον πιο αγαπητό υιό του Ιακώβ, τον οποίο πούλησαν τα αδέλφια του σε εμπόρους από την Αίγυπτο. Ημέρα που διαβάζεται στην εκκλησία και η παραβολή της καταραμένης συκιάς από το Ευαγγέλιο του Ματθαίου.

Τη Μεγάλη Τρίτη στην εκκλησία διαβάζεται η Παραβολή των Δέκα Παρθένων, ενώ το βράδυ στον Εσπερινό ψάλλετε το τροπάριο της Κασσιανής.

Τη Μεγάλη Τετάρτη διαβάζεται το μύρωμα του Ιησού από την αμαρτωλή, κατά τη διάρκεια του οποίου μιλά για τον επερχόμενο θάνατό του. Το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης, στις εκκλησίες μας τελείται το Μυστήριο του Μεγάλου Ευχέλαιου.

Στις τρείς πρώτες ημέρες της Μ.Εβδομάδας, αφιερωμένο το 1ο μέρος στο «Οδοιπορικό» που ολοκληρώνεται τη Μ.Τετάρτη το πρωί στα πλαίσια της πρωινής ενημερωτικής εκπομπής του σταθμού 09.30-10.00 πμ.

Ο καθηγητής, παράλληλα με τα παραπάνω επισημαίνει πως το ενδιαφέρον ανάλυσης των συμβολισμών συνεχώς αυξάνεται από τον κόσμο. Μιλά για τον εκπαιδευτικό ρόλο της εκκλησίας, τις δεισιδαιμονίες που ακολουθούν τις Άγιες Μέρες και το «Ανθρώπινο» Δράμα  αντί του Θείου για το οποίο έχουμε συνηθίσει να μιλάμε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News