ΕΜΑΚ:Το τροχαίο δεν μας αφήνει «αλώβητους» συναισθηματικά

Απόψεις
ΕΜΑΚ:Το τροχαίο δεν μας αφήνει «αλώβητους» συναισθηματικά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανάγκη εκπαίδευσης έχουν πρωτίστως οι ενήλικες και μετά οι μαθητές και έφηβοι, υποστηρίζει ο Επιπυραγός της ΕΜΑΚ Νίκος Παπαλεωνίδας στο Ράδιο 98,4.

Αποκαλυπτικός στη συνέντευξη του, άνοιξε την ενότητα τροχαίο και το κόστος αυτών, όχι μόνο για τις οικογένειες των θυμάτων αλλά και για το δικό τους το ρόλο, που απαιτεί ακριβείς κινήσεις, εμπειρία, όπως και τις συνέπειες τους συναισθηματικά στους ίδιους.

«Οι οδηγίες είναι σαφείς. Ο τραυματίας πρέπει να βγει μέσα από ένα αυτοκίνητο στην ίδια ή το δυνατόν καλύτερη κατάσταση από αυτή που βρίσκεται» επισημαίνει ενδεικτικά.

Αναφέρθηκε στο ρόλο της κυκλοφοριακής αγωγής προς τους μαθητές Δημοτικού και τους εφήβους, το μεγάλο ενδιαφέρον τους να μάθουν όλα εκείνα τα τεχνικά χαρακτηριστικά των παρεμβάσεων της Υπηρεσίας και του ρόλου της.

Παράλληλα επισήμανε πως για να περιοριστούν τα τροχαία δεν χρειάζεται ο ΚΟΚ να είναι τσουχτερός και τιμωριτικός αλλά εκπαιδευτικός για όλους τους ενήλικες οι οποίοι θα υποπέσουν σε παραβάσεις.

Για τους λάτρεις των αριθμών, από την αρχή του χρόνου μέχρι σήμερα, μέσα δηλαδή σε δυόμιση μήνες, η Πυροσβεστική παρενέβη σε 26 τροχαία.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News