Ο «Μαστογράφος» θα πάει και στις γειτονιές

Απόψεις
Ο «Μαστογράφος» θα πάει και στις γειτονιές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε κάθε γωνιά της Κρήτης ταξιδεύουν οι Κινητές Μονάδες Μαστογράφου και Οδοντιατρικής της Περιφέρειας, προσφέροντας ιατρική φροντίδα τόσο σε γυναίκες όσο και στα παιδιά.

Στο Μαλεβίζι βρίσκεται αυτή την περίοδο ο Μαστογράφος όπου θα παραμείνει μέχρι τις 21 Μαρτίου και με στόχο να περάσει από όλους τους Δήμους της Κρήτης μέχρι το τέλος του 2018, όπως είπε ο Γιώργος Πιτσούλης πρόεδρος του περιφερειακού Συμβουλίου στο Ράδιο 98,4.

Στον προγραμματισμό της περιφέρειας η μονάδα να φτάσει και στις γειτονιές του Ηρακλείου ώστε όλο και περισσότερες γυναίκες να κάνουν την εξέταση.

Στα σχολεία των Χανίων βρίσκεται το διάστημα αυτό η Μονάδα Οδιοντιατρικής, που στη συνέχεια θα επισκεφθεί το Ρέθυμνο και το Λασίθι για να επιστρέψει στο Ηράκλειο απ’ όπου ξεκίνησε.

Το πρόγραμμα στο Μαλεβίζι έχει ως εξής:

Το πρόγραμμα να διαμορφώνεται ως εξής:

Τετάρτη 14 και Πέμπτη 15/3: Τύλισος. Τηλέφωνο για ραντεβού: ΔΟΚΑΠΠΑΜ - ΚΑΠΗ Γαζίου, 2810823547.

Παρασκευή 16 Μαρτίου: Γάζι, πλατεία Μ. Κατσαμάνη (Δημαρχείο). Τηλέφωνο για ραντεβού: ΔΟΚΑΠΠΑΜ - ΚΑΠΗ Γαζίου, 2810823547.

Δευτέρα 19 έως Τετάρτη 21/3: Κρουσώνας. Τηλέφωνο για ραντεβού: ΔΟΚΑΠΠΑΜ – Βοήθεια στο Σπίτι, 2810711776 & 2810711884.

Σε μαστογραφία μπορούν να υποβληθούν γυναίκες ηλικίας 40 έως 70 ετών και κατά προτεραιότητα γυναίκες που έως τώρα δεν έχουν υποβληθεί σε ανάλογο έλεγχο, ή είναι ανασφάλιστες, χωρίς καμία απολύτως επιβάρυνση. Τονίζεται ότι δεν υποβάλλονται σε μαστογραφεία γυναίκες που έχουν κάνει ολική μαστεκτομή, ή μαστεκτομή πριν την πάροδο 10 ετών, όπως επίσης και γυναίκες που έχουν πραγματοποιήσει την εξέταση σε διάστημα μικρότερο του 1 έτους. Είναι επίσης απαραίτητο οι γυναίκες που θα εξετασθούν και έχουν μαζί τους προηγούμενες εξετάσεις που αφορούν το μαστό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News