Δότης μυελού των οστών: «Σώζει ζωές»

Απόψεις
Δότης μυελού των οστών: «Σώζει ζωές»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυξάνεται ο αριθμός των δοτών σταθερά με τη διαπίστωση πως δεν έχει συνέπειες στην υγεία του και δεν κοστίζει.

 Ο φόβος, έφερε την «άρνηση» ενημέρωσης σε πολλές περιπτώσεις για τη διαδικασία που ακολουθείται και φρέναρε την εθελοντική προσφορά των πολιτών προκειμένου να γίνουν δότες μυελού των οστών, όπως διαπιστώνεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Η "Hλιαχτίδα", ήρθε σήμερα εκ νέου στον Όμιλο της ΚΡΗΤΗ TV, προκειμένου ο αντιπρόεδρος γιατρός του συλλόγου Θεοφάνης Κανάκης , να μας βοηθήσει να καταλάβουμε βήμα-βήμα, μέσα από τη συχνότητα του Ράδιο 98,4 πως εξελίσσεται η όλη διαδικασία.

«Δεν κοστίζει και δεν είναι επώδυνη για το δότη» επισήμανε. «Γίνεται λήψη σάλιου και καθορίζεται ο τύπος στον οποίο ανήκει. Αν κριθεί ότι είναι συμβατός η διαδικασία είναι σαν να δίνει αίμα, μόνο που διαρκεί παραπάνω. Το αίμα περνάει από ένα μεγάλο μηχάνημα, κρατούν τα στοιχεία που επιθυμούν και το αίμα "επιστρέφει" στον ασθενή. Η διαδικασία διαρκεί περίπου 4 ώρες. Είναι επιτακτική η ανάγκη να αυξηθεί ο αριθμός των ασθενών για να σωθούν περισσότερες ζωές».  

Ο μη κερδοσκοπικός σύλλογος "Ηλιαχτίδα" ιδρύθηκε το 1992 στο Ηράκλειο από ευαισθητοποιημένους πολίτες. Σκοπός του είναι η υποστήριξη - τόσο υλική, όσο και ψυχολογική – των παιδιών με νεοπλασματικά νοσήματα και των οικογενειών τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News