«Στριμωγμένη κι εξαντλημένη» η σημερινή γυναίκα

Απόψεις
«Στριμωγμένη κι εξαντλημένη» η σημερινή γυναίκα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Στριμωγμένη κι εξαντλημένη» σήμερα μέσα στο σύγχρονο κόσμο η γυναίκα, με τους πολλαπλούς και δύσκολους ρόλους – σύζυγος, μάνα, νοικοκυρά, εργαζόμενη – επισημαίνει η Μαίρη Παχιαδάκη, μιλώντας στο Ράδιο 98,4.

H πρόεδρος του Συνδέσμου Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου μιλά για τα Δικαιώματα των Γυναικών ακόμα και σήμερα, για όλα αυτά που παλεύει προκειμένου να μείνει όρθια μέσα στην οικογένεια, στην κοινωνία, στην εργασία και επαναλαμβάνει πως η παγκόσμια ημέρα γυναίκας, έχει ισχύ 365 ημέρες το χρόνο.

Ενδεικτικά τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το ρόλο των γυναικών και το σεβασμό που αυτή έχει.13 εκατομμύρια γυναίκες στην ΕΕ πέφτουν κάθε χρόνο θύματα βίας αλλά μόνο το 12% των μαρτύρων απευθύνεται στην αστυνομία για να καταγγείλει τέτοια περιστατικά και μόνο το 7% προσεγγίζει τις υπηρεσίες υγείας.

«Η βία κατά των γυναικών είναι πανταχού παρούσα - οι γυναίκες και τα κορίτσια εξακολουθούν να πέφτουν θύματα κακοποίησης μέσα στο σπίτι τους. Θύματα σεξουαλικής και οικονομικής εκμετάλλευσης. Τους επιτίθενται, παρενοχλούνται, βιάζονται, ακρωτηριάζονται, ή αναγκάζονται να παντρευτούν. Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τις τεράστιες συνέπειες που έχει αυτό στις γυναίκες, στις οικογένειες, στις κοινότητες, στις κοινωνίες και στην οικονομία - πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η βία κατά των γυναικών γίνεται πρόβλημα του παρελθόντος και γι' αυτό πρέπει να μιλήσουμε δυνατά», δηλώνει η επίτροπος Δικαιοσύνης, Καταναλωτών και Φύλων της ΕΕ κυρία Βέρα Γιούροβα, τονίζοντας την ανάγκη να πούμε όλοι ένα μεγάλο Όχι στη βία που δέχονται οι γυναίκες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News