Η "οδική ασφάλεια" σε πρώτο πλάνο στο Δήμο Χερσονήσου

Απόψεις
Η "οδική ασφάλεια" σε πρώτο πλάνο στο Δήμο Χερσονήσου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δρόμος Ζωής, Δρόμος να ζεις, Δρόμος για να ζεις, είναι ο τίτλος - μήνυμα του συνεδρίου οδικής ασφάλειας που διοργανώνει από την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου ο Δήμος Χερσονήσου στο χώρο του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Γουρνών, με δεκάδες βιωματικές δράσεις για τους μαθητές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης.

Στις 2 και 3 Μαρτίου παράλληλα θα βρεθούν σε εξέλιξη δεκάδες συνεδρίες με τη συμμετοχή πάνω από πενήντα ομιλητών: εξειδικευμένο επιστημονικό  προσωπικό, στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων, ΜΚΟ, επαγγελματίες υγείας, στελέχη μέσων μεταφοράς και σωμάτων ασφαλείας, που ενώνουν δυνάμεις και καταθέτουν την δική τους οπτική για την αντιμετώπιση των τροχαίων.

Το συνέδριο διοργανώνεται από το Δήμο Χερσονήσου, με τη συνεργασία της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, της Περιφέρειας και φέρει την επιστημονική καθοδήγηση του εργαστηρίου υγείας και οδικής ασφάλειας του ΤΕΙ Κρήτης, του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, με ιδιαίτερη έμφαση στο σκέλος των Σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας.

«Οι δρόμοι να ζεις και για να ζεις, περιλαμβάνονται στο μήνυμα το οποίο επιδιώκουμε να περάσουμε, μέσα από αυτή την προσπάθεια, είπε η Τερέζα Καρπαθιωτάκη, Ειδική Σύμβουλος του Δήμου στο Ράδιο 98,4 και στην Αγγέλα Δουλγεράκη.

Την άποψη τους για την οδική ασφάλεια και την ανεμπόδιστη μετακίνηση θα καταθέσουν στα πλαίσια του συνεδρίου οι «Μαμάδες στο Δρόμο * Ευάλωτοι Χρήστες».

Πρόκειται για μία ομάδα δράσης που ζητά το απλό: να μπορούν να περπατούν στο πεζοδρόμιο ήρεμα, κρατώντας από το χέρι τα παιδιά τους. Το παραπάνω ανέφερε η Κατερίνα Στιβακτάκη μέλος της ομάδας στο Ράδιο 98,4.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News