default-image

Β.Κρητικός: Αλλάζει δραματικά το ιδιοκτησιακό με τους πλειστηριασμούς

Κρήτη
Β.Κρητικός: Αλλάζει δραματικά το ιδιοκτησιακό με τους πλειστηριασμούς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στους πλειστηριασμούς επικεντρώνεται το ενδιαφέρον των δανειστών, καθώς από τις 21 Φεβρουαρίου θα διεξάγονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, ανεξάρτητα από τον χρόνο επίδοσης της επιταγής και επιβολής της κατάσχεσης. 

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης έχει δεσμευτεί για την ομαλή και διαρκή εκτέλεση τους. 

Την επέκτασή τους σε όλη την Ελλάδα είχε ζητήσει πρόσφατα ο Μάριο Ντράγκι.

Δραματικά τα όσα έρχονται για νοικοκυριά και επιχειρήσεις επαναλαμβάνουν καταναλωτικές ενώσεις και δανειολήπτες, επισημαίνοντας ότι αλλάζει άρδην το ιδιοκτησιακό καθεστώς στη χώρα.

Β.Κρητικός: Αλλάζει δραματικά το ιδιοκτησιακό με τους πλειστηριασμούς

''Η επόμενη πενταετία αλλάζει δραματικά τον ιδιοκτησιακό χάρτη της χώρας τόσο στην κατοικία όσο και στο επιχειρείν.

 Έως το 2021 οι δανειστές απαιτούν 120.000 πλειστηριασμούς'' επισημαίνει στο Ράδιο 98,4 ο Βαγγέλης Κρητικός Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Προστασίας Δανειοληπτών - Καταναλωτών.

Υπενθυμίζει ότι η Ομοσπονδία επιχειρεί και αποτρέπει πλειστηριασμούς με το δόγμα του επιστημονικού ακτιβισμού και πως αποκλείει από την αρχή με την εξέταση του φακέλου του κακοπληρωτές.

Οι πλειστηριασμοί και η ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού είναι μεταξύ των προαπαιτούμενων που εκκρεμούν προκειμένου να εκταμιευθεί η επόμενη δόση του δανείου έκρινε το EWG, μεταθέτοντας την απόφαση για την εκταμίευση στο Eurogroup της 19ης Φεβρουαρίου. 

Γ.Σισαμάκης: Ευημερούν οι αριθμοί όχι οι επιχειρήσεις

''Τα δώσαμε όλα και θα πρέπει πλέον και οι Δανειστές να εξετάσουν το ενδεχόμενο αλλαγής στάσης τους απέναντι στην Ελλάδα'' είπε στο Ράδιο 98,4 ο Γιώργος Σισαμάκης , πρόεδρος της Διοικούσας του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ανατολικής Κρήτης, αναφορικά με την κατάσταση νοικοκυριών, επιχειρήσεων και τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Επισημαίνει πως δεν μπορούν οι μικροί κι αδύναμοι οφειλέτες να εξομοιώνονται με τους μεγαλοφειλέτες- κακοπληρωτές και πως η πολιτεία πρέπει να πάρει μέτρα για την προστασία τους.

Επαναλαμβάνει ότι η εικόνα που επικρατεί στην αγορά είναι ιδιαίτερα σκληρή και πως την ώρα που οι πολιτικοί μιλούν για ανάκαμψη κι ανάπτυξη το αποτέλεσμα της ευημερίας αποτυπώνεται μόνο στους αριθμούς και όχι στο επιχειρείν.

Ρεπορτάζ: Αγγέλα Δουλγεράκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News