default-image

Η οδική ασφάλεια σε πρώτο πλάνο στο Μαλεβίζι

Απόψεις
Η οδική ασφάλεια σε πρώτο πλάνο στο Μαλεβίζι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι μαθητές των σχολείων του Δήμου Μαλεβιζίου επιχειρούν για την ευαισθητοποίηση των οδηγών σε θέματα οδικής ασφάλειας, στα πλαίσια της συντονισμένης προσπάθειας Δήμου και Φορέων για την αντιμετώπιση των τροχαίων.

''Τα παιδιά μας αναλαμβάνουν δράση. Παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους. Και με τη συνδρομή της σχολικής κοινότητας, της Ελληνικής Αστυνομίας και της Δημοτικής Αρχής, ενημερώνονται και ενημερώνουν για θέματα οδικής ασφάλειας'' δηλώνει ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου.

Χθες οι μαθητές της Ε' τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγίας Μαρίνας στο Τσαλικάκι, συνοδεία των δασκάλων τους , μελών του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και με τη συνδρομή αστυνομικών από το Α.Τ. Αμμουδάρας, μοίρασαν φυλλάδια σε διερχόμενους οδηγούς για την οδική ασφάλεια, τονίζοντάς τους ότι πρέπει πάντα να φοράνε ζώνη ασφαλείας, κράνος στα δίκυκλα, να μην μιλάνε στο κινητό τους όταν οδηγούν, να μην οδηγούν εάν έχουν καταναλώσει αλκοόλ, να μην τρέχουν, να μην παραβιάζουν τις σημάνσεις, κλπ. 

Παράλληλα, παρουσίασαν σκετσάκια όπου μαθητές παρίσταναν τους οδηγούς και τους τροχονόμους, πραγματοποιώντας σχετικούς «ελέγχους» και «κόβοντας κλήσεις» με τα αντίστοιχα πρόστιμα για τις παραπάνω παραβάσεις.

 Σήμανση, πεζοδρόμια, σχολικοί τροχονόμοι, μελέτες που τρέχουν αναφορικά με την οδική ασφάλεια στις δράσεις του Δήμου, λέει ο αντιδήμαρχος παιδείας Μανόλης Παπαδομανωλάκης  στο Ράδιο 98,4 και στην Αγγέλα Δουλγεράκη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News