Οι εκτιμήσεις των τοπικών στελεχών για το Σκοπιανό

Κρήτη
Οι εκτιμήσεις των τοπικών στελεχών για το Σκοπιανό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ψυχραιμία, σύνεση, διαπραγματευτικό όπλο, πολιτικός τυχοδιωκτισμός, διεθνής σκακιέρα και παιγνίδια, τα όσα ισχυρίστηκαν σήμερα εκπρόσωποι των πολιτικών δυνάμεων, μιλώντας στο Ράδιο 98,4 μετά και τη χθεσινή συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας.

Κοινή παραδοχή των περισσοτέρων ωστόσο είναι πως η κυβέρνηση απαιτείται να ανοίξει τα χαρτιά της και να ξεκαθαρίσει ποια είναι η πρότασή της.

''Απαιτείται ψυχραιμία και σύνεση'' εκτιμά ο υπεύθυνος τύπου της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Κλαράκης, στο Ράδιο 98,4. Πυρά του ιδίου κατά της ΝΔ την οποία κατηγορεί για πολιτικό τυχοδιωκτισμό .

Νευρικότητα κι αδυναμία χειρισμού του θέματος καταλογίζει στην κυβερνητική πλευρά ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Καλέργος Βουλγαράκης. ''Η θέση της ΝΔ είναι καθαρή. Η κυβέρνηση έσπειρε ανέμους και θερίζει θύελλες'' λέει ο ίδιος.

''Η κινητοποίηση μπορεί να βοηθήσει τη διαπραγμάτευση. Η θέση των ΑΝΕΛ είναι καθαρή, ούτε όνομα ούτε παράγωγο με το Μακεδονία''  δηλώνει ο συντονιστής των ΑΝΕΛ στο Ηράκλειο Γιώργος Πιτσιδιανάκης.

''Τα συλλαλητήρια δεν αλλάζουν την εξωτερική πολιτική. Πρέπει να μείνουμε σε ότι μας συμφέρει με ανοικτά χαρτιά όμως από την πλευρά των κομμάτων'' η θέση του μέλους του πολιτικού συμβουλίου στο ΠΟΤΑΜΙ και συντονιστή Κρήτης Κυριάκου Καραγιώργη.

''Καιρός η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να ανοίξει τα χαρτιά της, και να πει την πρότασή της, αντί να μαζεύουν ψηφοφόρους'' η θέση του το μέλους της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ Λάμπρου Αντωνόπουλου.

Για τους μεγάλους ''παίκτες'' και τα συμφέροντα τους στη Μεσόγειο - ΗΠΑ, Ρωσία, Τουρκία- μιλά στα πλαίσια της ίδιας εκπομπής ο επικεφαλής της Τομεακής Επιτροπής του ΚΚΕ στο Ηράκλειο Ανδρέας Κοκοσάλης προσθέτοντας ότι αλυτρωτικές διαθέσεις υπάρχουν κι από μας.

Ρεπορτάζ: Αγγέλα Δουλγεράκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News