default-image

Χρέη και πλειστηριασμοί ''τρομοκρατούν'' την αγορά

Κρήτη
Χρέη και πλειστηριασμοί ''τρομοκρατούν'' την αγορά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με το φόβο να χάσουν τα σπίτια τους, το ακίνητο τους, την επιχείρηση τους,  ζουν χιλιάδες Έλληνες. 

Δανειακές υποχρεώσεις που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες αλλά και χρέη προς την Εφορία έχουν γίνει θηλιά στο λαιμό για το 25% των ελληνικών νοικοκυριών που ζει με τον τρόμο του πλειστηριασμού. 

Την ίδια ώρα η κουτσουρεμένη σύνταξη έχει γίνει η βασική πηγή εισοδήματος για το ένα στα δυο νοικοκυριά και μόλις το 3,1% του συνόλου δηλώνει ότι μπόρεσε να αποταμιεύσει τη χρόνια που πέρασε.

Τρέχουν παράλληλα και οι  κατασχέσεις στους τραπεζικούς λογαριασμούς των οφειλετών. Πάνω από 5 δισ. ευρώ εισπράχθηκαν το 2017 από τις κατασχέσεις καταθέσεων αλλά και τις ρυθμίσεις που «τρέχουν» την ώρα που τα ληξιπρόθεσμα χρέη εκτοξεύτηκαν στα 101,2 δισ. ευρώ στο τέλος Δεκεμβρίου.

 Πλειστηριασμοί, λουκέτα κι ανεργία, πληγώνουν την επιχειρηματικότητα, λέει ο Μανόλης Κουμαντάκης, πρόεδρος του ΕΣΗ στο Ράδιο 98,4.

Ο ίδιος εκφράζει το φόβο του για τις δύσκολες καταστάσεις που έρχονται μέσα στο 2018 και επισημαίνει τους κινδύνους διαχείρισης των κόκκινων δανείων από το τραπεζικό σύστημα.

Ταφόπλακα για την επιχειρηματικότητα οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, η αλλαγή ιδιοκτησιακού στην περιουσία των Ελλήνων, επισημαίνει ο Μπάμπης Λεκάκης πρόεδρος της ΟΕΒΕΝΗ και αντιπρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ στα πλαίσια της ίδιας εκπομπής.

Άλλωστε έρευνα του Ινστιτούτου της Ομοσπονδίας δείχνει την αδυναμία των Ελλήνων να ανταπεξέλθουν στα καθημερινά τους έξοδα, αυτά της έκτακτης ανάγκης, καθώς επίσης και τη μεγάλη φυγή των νέων προς το εξωτερικό προκειμένου να βρει εργασία.

Μικρότερος επίσης σύμφωνα με τον ίδιο είναι και αριθμός των επιχειρήσεων που ανοίγουν από αυτές που κλείνουν και σε τοπικό επίπεδο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News