default-image

Ξεκίνησε η εξατομίκευση των ζημιών από την ανεμοθύελλα

Κρήτη
Ξεκίνησε η εξατομίκευση των ζημιών από την ανεμοθύελλα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Καπάκης κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τους Δήμους Βιάννου Ιεράπετρας και Σητείας.

Μέχρι τις 9 Φεβρουαρίου η κατάθεση των αιτήσεων, υπενθυμίζει ο Δήμαρχος Βιάννου Παύλος Μπαριτάκης. Ξεκίνησε σύμφωνα με τον ίδιο και η εξατομίκευση των ζημιών.

Αύριο Πέμπτη συζητείται, εντωμεταξύ, στη βουλή και η ερώτηση βουλευτών για τις ζημιές στις καλλιέργειες.

Μέτρα ανακούφισης των πληγέντων λαμβάνει και το Υπουργείο οικονομικών με την Υφυπουργό Κατερίνα Παπανάτσιου να ενημερώνει τους Βουλευτές Σωκράτη Βαρδάκη και Μανόλη Θραψανιώτη, ότι οι διευκολύνσεις που θα δοθούν είναι:

1. Κεφαλαιοποίηση των καθυστερούμενων μέχρι το τέλος του προηγούμενου της φυσικής καταστροφής μήνα ασφαλιστικών εισφορών (μετά των πρόσθετων τελών, τόκων προσαυξήσεων και λοιπών επιβαρύνσεων).

2. Αναστολή καταβολής τρεχουσών εισφορών για 6 μήνες αρχής γενομένης από την 1η του μήνα κατά τον οποίο συνέβη η φυσική καταστροφή (χωρίς υπολογισμό κατά το διάστημα αυτό πρόσθετων τελών ή άλλων προσαυξήσεων).

3. Οι παραπάνω εισφορές εξοφλούνται σε 12-24 ισόποσες μηνιαίες δόσεις αρχής γενομένης από την 1η του επόμενου μήνα εκείνου κατά τον οποίο έληξε η εξάμηνη αναστολή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News