Αγγέλα Δουλγεράκη

40 οι επικουρικοί που κινδυνεύουν με απόλυση

24ωρη απεργία σήμερα των νοσοκομειακών γιατρών με αίτημα να μην απολυθεί κανένας επικουρικός γιατρός, να μπει τέλος στην εργασιακή ομηρία και να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Το μεσημέρι η συγκέντρωση τους έξω από το υπουργείο  υγείας.

Η απόφαση του κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου που κρίνει την παράταση των συμβάσεων των επικουρικών γιατρών ως μη νόμιμη, φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στο κραχ τα Δημόσια νοσοκομεία, θέμα για το οποίο αγωνίζονται οι εργαζόμενοι στα νοσηλευτικά ιδρύματα , λένε οι γιατροί, προσθέτοντας ότι ο αριθμός των επικουρικών γιατρών που εργάζονται στο δημόσιο σύστημα υγείας είναι 2.100.


Στο πλευρό τους τάσσεται και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος σημειώνοντας ότι τα Δημόσια Νοσοκομεία δεν μπορούν να βασίζουν τη λειτουργία τους σε συμβασιούχους. 

''Μόνη λύση η μονιμοποίηση των επικουρικών, γιατρών και λοιπού προσωπικού, προκειμένου να αντέξουν τα νοσοκομεία τον όγκο των υπηρεσιών που προσφέρουν'' επαναλαμβάνει ο Δημήτρης Βρύσαλης πρόεδρος των εργαζόμενων στο ΠΑΓΝΗ, στο Ράδιο 98,4 και στην Αγγέλα Δουλγεράκη.

40 οι επικουρικοί που σύμφωνα με τον ίδιο κινδυνεύουν να φύγουν από το νοσοκομείο όταν οι κενές θέσεις παραμένουν σταθερά στις 600ες.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια