Οι εκπλήξεις και το μήνυμα του Ρεθυμνιώτικου Καρναβαλιού

Κρήτη
Οι εκπλήξεις και το μήνυμα του Ρεθυμνιώτικου Καρναβαλιού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

''37 άρματα, 15.000-18.000 καρναβαλιστές, διοργανωτές, εμπειρία, εθελοντές, επιχειρηματίες, τοπική κοινωνία, χαρά, αγάπη, ψυχή, αλληλεγγύη, όροι, προϋποθέσεις, ασφάλεια,'' αποτελούν τα συστατικά της γιορτής για το Ρεθυμνιώτικο Καρναβάλι φέτος, όπως προκύπτει από την περιγραφή της Αντιδημάρχου Ρεθύμνου και μέλους της διοργανωτικής επιτροπής Πέπης Μπιρλιράκη στο Ράδιο 98,4 και στην Αγγέλα Δουλγεράκη.

''Γίνε ο καλύτερος σου εαυτός'' είναι το θέμα της φετινής γιορτής που ήδη έχει ανοίξει τις πόρτες της θα διαρκέσει μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου 2018 και έχει την υποστήριξη του ομίλου της ΚΡΗΤΗ TV.

Η Αντιδήμαρχος αναφέρεται στο μήνυμα του Δημάρχου που επισημαίνει μεταξύ άλλων: '' Την Ιστορία τη γράφουν οι πρωταγωνιστές της. Στο Ρεθυμνιώτικο Καρναβάλι, πρωταγωνιστές  είναι οι Ομάδες του, που η κάθε μια, έχει τη δική της, πολύχρωμη, δημιουργική ιστορία.

Την καταθέτουν και την εμπλουτίζουν κάθε χρόνο με τον κόπο τους, το κέφι τους, τον εθελοντισμό τους και την αγάπη που βάζουν σε ό,τι μας παρουσιάζουν. Αυτές οι μικρές ιστορίες συνθέτουν την ονειρική ιστορία ενός θεσμού που τον βιώνει η πόλη μας, οι άνθρωποι της και οι χιλιάδες επισκέπτες της, με όλες τους τις αισθήσεις''...

Μιλά για τη μεγάλη οικογένεια των καρναβαλικών ομάδων, τους χιλιάδες εθελοντές από το Ρέθυμνο, την υπόλοιπη Κρήτη, όλη την Ελλάδα αλλά και τους πολλούς ένθερμους υποστηρικτές από το εξωτερικό, σε συνεργασία με τον Δήμο Ρεθύμνης και την Κοινωφελή Επιχείρηση του.

''Φέτος, το μήνυμα είναι ανθρωποκεντρικό. Περνά το δικό του μήνυμα. Στην αφίσα του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού 2018, ως βασικό σύμβολο, παρουσιάζεται η πεταλούδα, που ενσαρκώνει την έννοια της μεταμόρφωσης και της αναγέννησης, αφού μετά από μια μακρά περίοδο επώασης, αναγεννάτε ως μια διαφορετική οντότητα που ζει και τρέφεται από το φως και το χρώμα.

 Προκαλεί και προσκαλεί να επικεντρωθούμε  στον εσωτερικό μας κόσμο ώστε να καταφέρουμε να γίνουμε ο καλύτερός μας εαυτός, φωτίζοντας και τους γύρω μας'' επαναλαμβάνει.

Αναφερόμενη στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων, μας ενημερώνει για την πλούσια γκάμα του που απευθύνεται και αφορά σε όλες τις ηλικίες και μας προσκαλεί να ζήσουμε σε αυτό το ρυθμό, με το γέλιο και τη χαρά να είναι ο τροφοδότης της ζωής μας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News