default-image

Μέτωπο κατά των πλειστηριασμών και στην Κρήτη

Κρήτη
Μέτωπο κατά των πλειστηριασμών και στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μέτωπο αντιδράσεων από Σωματεία, Ενώσεις Καταναλωτών, Αστυνομικούς κι άλλες Συλλογικότητες, μετά τις απαντήσεις του προέδρου της ΕΚΤ Μάριου Ντράγκι στον ευρωβουλευτή της Λαϊκής Ενότητας Νίκο Χουντή.

Ο Ευρωτραπεζίτης μίλησε για την επέκταση των πλειστηριασμών σε όλη την Ελλάδα και υπενθύμισε πως η ελληνική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να αναθεωρήσει την  προστασία που απολαμβάνουν οι δανειολήπτες στο πλαίσιο της επερχόμενης τέταρτης αξιολόγησης  και επανέλαβε πως ο επίμαχος νόμος Κατσέλη έχει μεν προστατεύσει ευάλωτες ελληνικές οικογένειες από την πλειστηρίαση ακινήτων, αλλά συνάμα έχει προκαλέσει προβλήματα καθώς έχει επιτρέψει σε στρατηγικούς κακοπληρωτές να κρύβονται ανάμεσα στους πραγματικά αδύναμους.

Δ.Σαλούστρος: Μπορούμε να αντισταθούμε στους πλειστηριασμούς

''Δεν μπορούμε να ανατρέψουμε το θεσμικό πλαίσιο αναφορικά με τους Πλειστηριασμούς αλλά μπορούμε να το αποτρέψουμε αντιστεκόμενοι'' είπε στο Ράδιο 98,4 το μέλος της γραμματείας του ΠΑΜΕ Δημόκριτος Σαλούστρος, μετά τη σύσκεψη που συγκάλεσε στο ΕΚΗ.

Κάλεσμα του ιδίου στους δανειολήπτες χωρίς ντροπή να απευθύνονται στα σωματεία τους και να ενημερώνουν για πλειστηριασμούς σε βάρος τους και προς τα σωματεία να συσπειρωθούν προκειμένου να αντιμετωπιστεί η καταιγίδα που έρχεται.

Ι.Μελάκη: Θρασύτητα Ντράγκι όταν μιλά για αφερέγγυους δανειολήπτες

''Βαριά και θρασύς η δήλωση Ντράγκι όταν μας λέει αφερέγγυους και δηλώνει ότι πίσω από το Νόμο Κατσέλη κρύβονται κακοπληρωτές, η θέση της Ιωάννας Μελάκη, προέδρου της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης.

Μέσω του Ράδιο 98,4 μάλιστα κάλεσε Ενώσεις και Δικηγορικούς Συλλόγους να πάρουν θέση έναντι των δηλώσεων του τραπεζίτη που θίγουν την αξιοπρέπεια των δανειοληπτών και το κύρος Ενώσεων και Δικαιοσύνης.

Γ.Πικράκης: Πως ο αστυνομικός θα βγάλει έξω από το σπίτι του ένα φτωχό;

Τάχθηκε με την άποψη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, που έστειλε επιστολή στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα και επισήμανε πως τα δύσκολα είναι παρακάτω, όταν θα κληθούν να βγάλουν έξω από το σπίτι τους οικογένειες με παιδιά, ηλικιωμένους, φτωχούς ανθρώπους που χάνουν το σπίτι τους.

''Προερχόμαστε από λαϊκές οικογένειες, φτωχές οικογένειες, να παραβούμε εντολή, να μην εκτελέσουμε διαταγή δεν γίνεται '' λέει ενδεικτικά.

Υπενθυμίζεται ότι στην επιστολή της στον Υπουργό η Ομοσπονδία σημειώνει μεταξύ άλλων: '' Η διάσωση των διαθέσιμων κεφαλαιακών αποθεμάτων των συστημικών τραπεζών της χώρας, είναι αδύνατον να διασώσει την παραγόμενη κυβερνητική πολιτική στο θέμα των πλειστηριασμών και ειδικότερα αυτών της πρώτης κατοικίας. Προκειμένου λοιπόν, να διασωθείτε και να μη διασυρθείτε μετακυλύετε εντέχνως αυτό το πρόβλημα και το αναγάγετε από αμιγώς πολιτικό σε καθαρά «αστυνομικό».

«Οι εκδοθείσες πρόσφατες σχετικές με το θέμα διαταγές, θα αφαιμάξουν πολλές αστυνομικές υπηρεσίες και μάλιστα προς επίτευξη αυτού του σκοπού θυσιάζεται την βασική αποστολή του Σώματος, που δεν είναι άλλη από αυτή της προάσπισης της ζωής, της τιμής και της περιουσίας των Ελλήνων πολιτών''.

Ρεπορτάζ: Αγγέλα Δουλγεράκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News