default-image

Σ.Βαρδάκης: Δεν ενωθήκαμε οι βουλευτές για την ασφάλεια στο ΒΟΑΚ

Κρήτη
Σ.Βαρδάκης: Δεν ενωθήκαμε οι βουλευτές για την ασφάλεια στο ΒΟΑΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρέχουν οι εξελίξεις για το ΒΟΑΚ καθώς ο Υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης φέρνει τροπολογία και αφαιρεί όλα τα κρίσιμα αντικείμενα μεγάλων έργων και παρεμβάσεων στην Κρήτη, με πρώτο και καλύτερο το ΒΟΑΚ, από την ευθύνη του ΟΑΚ, όπως γράφει η εφημερίδα Νέα Κρήτη.

Συγκεκριμένα ζήτησε από τον ειδικό επιβλέποντα μηχανικό του έργου για τον κόμβο της Αγίας Πελαγίας να μετρήσει και να αποτυπώσει σε μελέτη, μέσα σε 48 ώρες, το κρίσιμο κομμάτι στη θέση "Γυαλί", όπου και τα πολύνεκρα τροχαία, ούτως ώστε, με το που ψηφιστεί η τροπολογία και πάρει ΦΕΚ, ο δρόμος να φρεζαριστεί και να στρωθεί με αντιολισθητικό τάπητα και να μπει πρόχειρο στηθαίο μέχρι τη συνολική παρέμβαση με ευθύνη υπουργείου και όχι ΟΑΚ.

Αναφορικά με τις εξελίξεις στο ΒΟΑΚ αλλά και στο αίτημα των πολιτών περί σύμπνοιας απόψεων και θέσεων όλων των βουλευτών όλων των κομμάτων της Κρήτης προκειμένου να τρέξουν οι διαδικασίες ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης αναφέρει μιλώντας στο Ράδιο 98,4 πως δεν τα κατάφεραν ποτέ σε αυτό το θέμα.

Το 3ο τρίμηνο της τρέχουσας σχολικής χρονιάς , εντωμεταξύ, θα ενταχθεί τελικά το μάθημα της κυκλοφοριακής αγωγής σε 100 Δημοτικά Σχολεία της Αττικής και από την επόμενη σχολική περίοδο στα Δημοτικά και Γυμνάσια όλης της Χώρας, όπως είπε στο Ράδιο 98,4 ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης.

Το παραπάνω ανακοινώθηκε και κατά τη διάρκεια  εκδήλωσης που διοργάνωσε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας με θέμα: «Εισαγωγή της θεματικής Ενότητας: Κυκλοφοριακή Αγωγή και Οδική Ασφάλεια στα Δημοτικά Σχολεία της Χώρας».

Εξειδικευμένοι επιστήμονες του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών θα αναλάβουν το έργο της επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών, οι οποίοι στη συνέχεια θα κληθούν να διδάξουν το μάθημα Κυκλοφοριακής Αγωγής και Οδικής Ασφάλειας στις τάξεις των δημοτικών σχολείων.

Σ.Πολέντας: Απρόσεκτοι οδηγοί κι έλλειψη Αστυνόμευσης αιτία για τα τροχαία

Από τους πλέον επικινδύνους οι δρόμοι της Κρήτης με τους νεκρούς την τελευταία πενταετία (2013-2017) να φθάνουν στους 287 σύμφωνα με τα στοιχεία του  Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Περισσότερες οι τραγωδίες στους δρόμους από αυτές που καταγράφει η τροχαία, επισημαίνει ο Σταύρος Πολέντας από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Αρωγής κι Αλληλεγγύης Οικογενειών Τροχαίων Δυστυχημάτων, στο Ράδιο 98,4 προσθέτοντας ότι οι οδηγοί είναι απρόσεκτοι και αφηρημένοι και η αστυνόμευση ελλιπής στο οδικό δίκτυο.

''Ίσως η λύση να είναι μία σιδηροδρομική γραμμή προκειμένου να αποφύγουμε την μετακίνησή μας με το αυτοκίνητο στους δρόμους, σχολιάζει ο ίδιος , αναφορικά με την πρόταση Καναδέζικης εταιρίας για την κατασκευή εναέριας σιδηροδρομικής γραμμής από  τα Χανιά μέχρι τον Άγιο Νικόλαο.

Ο ίδιος πάντως καλεί τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, την Κυβέρνηση και την αυτοδιοίκηση στους οποίους κοινοποιεί την επιστολή - πρόταση να την εξετάσουν καθώς ενδεχόμενα θα καταφέρει να σώσει ανθρώπινες ζωές στους δρόμους.

Ρεπορτάζ: Αγγέλα Δουλγεράκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News