default-image

Κίνδυνος να φύγουν 40 άτομα απο την καθαριότητα και στο Ηράκλειο

Κρήτη
Κίνδυνος να φύγουν 40 άτομα απο την καθαριότητα και στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την έξοδο από την εργασία τους βλέπουν εκ νέου εκατοντάδες συμβασιούχοι της καθαριότητας στους Δήμους της χώρας που διαθέτουν μόνο το ενδεικτικό του Δημοτικού, ως τίτλο Σπουδών, καθώς με αστοχία του νομοθέτη δεν τους επιτρέπεται η ανανέωση της σύμβασης ή της μονιμοποίησης μέσω ΑΣΕΠ.

Αγώνας δρόμου των ιδίων, της Ομοσπονδίας τους και Εργατικών Κέντρων προκειμένου να υπάρξει διορθωτική έστω και την ύστατη ώρα, καθώς δεκάδες οικογένειες ζουν εκ νέου με τον εφιάλτη της ανεργίας.

''Σκουπίδια μαζεύουμε τι να κάνουνε τα διπλώματα '' είναι το ερώτημα που θέτουν οι συμβασιούχοι Λεωνίδας Βασιλείου και Βαγγέλης Ανδρεαδάκης, μιλώντας στο Ράδιο 98,4 και στην Αγγέλα Δουλγεράκη.  

Σύμφωνα με τον Λεωνίδα Βασιλείου, αν δεν υπάρξει λύση 31 Μαρτίου 30 με 40 άτομα πρέπει να φύγουν από την καθαριότητα στο Δήμο Ηρακλείου, με ότι αυτό συνεπάγεται για τις οικογένειες τους. Οι παραπάνω δεν θα έχουν την δυνατότητα ανανέωσης επίσης των συμβάσεων τους ούτε στα δίμηνα.

Περί άτυπης ομηρίας μιλά στα πλαίσια της ίδιας εκπομπής ο αντιδήμαρχος της καθαριότητας Χάρης Μαμουλάκης και αποδυνάμωση της υπηρεσίας από έμπειρο προσωπικό. Εξέφρασε δε την ελπίδα ότι οι αστοχίες θα διορθωθούν και σύντομα το θέμα θα θεωρείται λήξαν καθώς τα στελέχη του Υπουργείου Εσωτερικών, δείχνουν να κατανοούν το μέγεθος του προβλήματος.

''Κοινή η προσπάθεια εκ νέου, Εργατικού Κέντρου , Δήμου, ΠΟΕ-ΟΤΑ, προκειμένου να προλάβουμε τα χειρότερα'' επισημαίνει κι ο πρόεδρος του ΕΚΗ Στέλιος Βοργιάς, καθώς το ΕΚΗ βρίσκεται στο πλευρό των εργαζόμενων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News