Αγγέλα Δουλγεράκη

Με κάρτες πρέπει να αγοράζουν το κουλούρι στα σχολεία

Η χρήση πλαστικής κάρτας από τους μαθητές στα σχολεία για την αγορά προϊόντων από τα κυλικεία έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από την Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Κυλικείων και τα Επιμελητήρια που ζητούν μετ επιτάσεως την ακύρωση της απόφασης καθώς απευθύνεται σε παιδιά.

Κάνουν λόγο για απόφαση που ελήφθη στο γόνατο στα γενικά πλαίσια μιας φορολογικής πολιτικής που κινείται στα άκρα κι επισημαίνουν ότι πρόκειται για μία υψηλή δαπάνη για τους ίδιους χωρίς την παραμικρή χρησιμότητα.

Μετά τη συνάντηση της Ομοσπονδίας των Ιδιοκτητών Κυλικείων με τους αρμόδιους υπουργούς  -Εργασίας - Οικονομίας- και το Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης  έστειλε επιστολή στον Ευκλείδη Τσακαλώτο, με αίτημα την κατάργηση της απόφασης περί εγκατάστασης  και λειτουργίας τερματικών ηλεκτρονικών τραπεζικών συναλλαγών (P.O.S.), στα σχολικά κυλικεία.


Όπως τονίζεται στην επιστολή του Επιμελητηρίου τα παράπονα είναι πλήρως δικαιολογημένα και ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως πραγματική ανάγκη να τοποθετηθεί τέτοιος εξοπλισμός σε σχολικά κυλικεία, καθώς είναι παντελώς άχρηστος, αφού μοναδικοί πελάτες των κυλικείων αυτών είναι μαθητές, δηλαδή άτομα ανήλικα που δεν διαθέτουν τραπεζικές κάρτες ηλεκτρονικών συναλλαγών, ενώ τα αγαθά που πωλούνται είναι πολύ μικρής αξίας».

''Δεν αρνούμαστε τη φορολόγηση μας και δεν επικαλούμαστε τεχνάσματα για να την αποφύγουμε, αλλά εκτός από άδικο λόγω του χρόνου λειτουργίας των επιχειρήσεων μας και η ηλικία των παιδιών είναι απαγορευτική για τη η χρήση POS'' λέει ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Κυλικείων Σταύρος Οικονομάκης, στο Ράδιο 98,4.

Ο κλάδος σύμφωνα με τον ίδιο βρίσκεται σε αναμονή καθώς μέχρι τον άλλο μήνα τα στελέχη των αρμόδιων υπουργείων είπαν πως το θέμα θα έχει διευθετηθεί.

Σχόλια