default-image

''Οι Δραπέτες της Σκακιέρας'' από το 1ο  Γυμνασίου Ηρακλείου

Κρήτη
''Οι Δραπέτες της Σκακιέρας'' από το 1ο  Γυμνασίου Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η θεατρική ομάδα του 1ου Γυμνασίου Ηρακλείου ''Καπετανάκειο'' διασκευάζει κι ανεβάζει στη σκηνή το αλληγορικό παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά ''Οι Δραπέτες της Σκακιέρας'' απόψε στις 21.30 το βράδυ στο κινηματοθέατρο Αστόρια.

«Φτιάξτε τον κόσμο σας πέρα από τα τετράγωνα μιας σκακιέρας» είναι το μήνυμα που θέλουν να περάσουν τα 64 μέλη της ομάδας όπως είπε στο Ράδιο 98,4 η καθηγήτρια Γαλλικών Καίτη Δαμουλάκη-Βαρβεράκη . 

Επί σκηνής σύμφωνα με την ίδια και στην προσπάθεια του καθενός να δραπετεύσει από τη δική του σκακιέρα βρίσκονται μαθητές, απόφοιτοι, γονείς και καθηγητές.

Λίγα λόγια για το έργο:

Πρόκειται για ένα αλληγορικό παραμύθι. Ένα βράδυ, στην άκρη της παλιάς σκακιέρας, συναντιούνται κρυφά η λευκή βασίλισσα και ένας μαύρος αξιωματικός και αποφασίζουν να δραπετεύσουν από τη σκακιέρα με το τραίνο των πλήκτρων.

Αναρωτιούνται: Υπάρχει κόσμος μακριά από τη σκακιέρα και το σκοτεινό σαλόνι;

Με τόλμη, φαντασία και παιδική αθωότητα διεκδικούν το δικαίωμα στην ελευθερία και παλεύουν ενάντια στην καταπίεση. Με τη βοήθεια αρκετών πλασμάτων της γης, η

συναρπαστική τους περιπέτεια θα έχει αίσιο τέλος και θα τους γεμίσει με διάθεση ζωής και πολλές πολλές εμπειρίες.

Ο Ευγένιος Τριβιζάς το ονομάζει «ονειρόδραμα» και το αφιερώνει σε όλους εκείνους που προσπαθούν να δραπετεύσουν από κάποια σκακιέρα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News