Αγγέλα Δουλγεράκη

Μήνυση στο Γ.Μουζάλα από φορείς της Μυτιλήνης

Σε φάση κόκκινου συναγερμού για το προσφυγικό - μεταναστευτικό βρίσκεται η κυβέρνηση που διαπιστώνει ότι το πρόβλημα μεγαλώνει, ενώ οι τοπικές κοινωνίες στα νησιά έχουν ξεπεράσει τα όρια των αντοχών τους, καθώς δεν έχει υλοποιηθεί μεγάλο τμήμα της συμφωνίας Ε.Ε. - Τουρκίας που αφορά τις επιστροφές μεταναστών και προσφύγων στη γειτονική χώρα.

Μήνυση ωστόσο κατά του Υπουργού Γιάννη Μουζάλα καταθέτουν σήμερα η Δημοτική Αρχή Μυτιλήνης, το Συντονιστικό των Φορέων και οι Πρόεδροι του Hot Spot της Μόριας και των  διπλανών χωριών για τις συνθήκες υγιεινής εντός του καταυλισμού με τα λύματα να τρέχουν μέσα στους δρόμους. 


Οι τοπικές αρχές διαμαρτύρονται εντονότατα επίσης, καθώς το Υπουργείο τους φέρνει πάντα προ τετελεσμένων αναφορικά με το προσφυγικό, χωρίς το στοιχειώδη έστω διάλογο ή συνεννόηση μαζί τους.
Για παράδειγμα επικαλούνται την τελευταία απόφαση μεταφοράς 50 οικίσκων χθες στη Μόρια για την επέκταση του Hot Spot,  χωρίς κανείς να γνωρίζει οτιδήποτε, όπως είπε ο Δημοσιογράφος Γιώργος Στεφάνου από το Lesvos Post στο Ράδιο 98,84.

Πρόταση-«βόμβα» για το προσφυγικό πρόβλημα ετοιμάζεται να φέρει στο τραπέζι των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Πέμπτη και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ.
Όπως αποκαλύπτει η βρετανική εφημερίδα «The Guardian», σε μία αιφνιδιαστική κίνηση, ο Πολωνός αξιωματούχος θα πει στους Ευρωπαίους ηγέτες, ότι οι υποχρεωτικές ποσοστώσεις στην υποδοχή προσφύγων από τα κράτη-μέλη της ΕΕ υπήρξαν ένα «διχαστικό και αναποτελεσματικό» μέτρο, αφήνοντας να εννοηθεί ότι είναι έτοιμος να εγκαταλείψει αυτή την πολιτική, που προκάλεσε διασπάσεις στους κόλπους της Ένωσης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια