Αγγέλα Δουλγεράκη

Φωνή διαμαρτυρίας των ένστολων

Την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 11:00΄ στη Πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο πραγματοποιείται η Παγκρήτια Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας Ενστόλων Σωμάτων Ασφαλείας & Ενόπλων Δυνάμεων ενάντια στη συνεχή αφαίμαξη των μισθών και των συντάξεων τους, όπως αναφέρουν και στη σχετική ανακοίνωσή τους, και με το σύνθημα: ''ΌΧΙ στα μέτρα εξαθλίωσης και τον εργασιακό μεσαίωνα. Αγώνας ζωής και επιβίωσης''.


Τα 24 σωματεία προσκαλούν Αστυνομικούς - Πυροσβέστες - Λιμενικούς - Στρατιωτικούς εν ενεργεία και απόστρατους από όλη την Κρήτη να συμμετέχουν στη μαζική αυτή συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στις μνημονιακές Κυβερνήσεις για τα αντιλαϊκά μέτρα που εφαρμόζουν.

''Το κράτος αρνείται να εφαρμόσει για τους ένστολους  απόφαση του ΣτΕ αναφορικά με τα μισθολογικά τους αν και θα τιμωρούσε γιαυτό οποιοδήποτε άλλο'', είπε στο Ράδιο 98,4 ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου Γιώργος Πικράκης.

''Συνεχή τα μέτρα λιτότητας. Δεν πάει άλλο. Στο στόχο τους πρωτίστως οι Δημόσιο Υπάλληλοι'' αναφέρει ο Πρόεδρος των Αξιωματικών Στέλιος Καρακούδης.

Για τις μισθολογικές ανισότητες κι αδικίες  παράλληλα με το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων και τις ελλείψεις σε προσωπικό, κάνει λόγο ο πρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Κρήτης Γιώργος Σφακιανάκης.

''Λέμε όχι στα νέα μέτρα λιτότητας  καθώς οι αποδοχές μας έχουν σε πολλές περιπτώσεις μειωθεί κατά 30%. Δίνουμε αγώνα για την επιβίωση μας, σε μία αποδεκατισμένη υπηρεσία, με απλήρωτες υπερωρίες και εκτός έδρας από πέρυσι'', είπε ο Απόλλων Φραγκιαδάκης από την Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος περιφέρειας Κρήτης.

''Τα δύο πρώτα μνημόνια μας φτωχοποίησαν το τρίτο θα μας εξαθλιώσει. Μία μέση σύνταξη των 1.400-1.500 ευρώ καταβαίνει στα 700 ευρώ'' επισημαίνει ο πρόεδρος των Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας στο Ηράκλειο Νίκος Ουρανός.

Ρεπορτάζ: Αγγέλα Δουλγεράκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια