default-image

Δ.Βρύσαλης: Σταγόνα στον ωκεανό οι 177 προσλήψεις στην υγεία

Κρήτη
Δ.Βρύσαλης: Σταγόνα στον ωκεανό οι 177 προσλήψεις στην υγεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στον τομέα της Υγείας κατά των ελαστικών μορφών απασχόλησης. 

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) έχει προκηρύξει για σήμερα Τετάρτη 29 Νοεμβρίου, τετράωρη παναττική στάση εργασίας για τα μέλη της, από τις 11:00 το πρωί έως τις 15:00 μ.μ. και 24ωρη απεργία για την υπόλοιπη Ελλάδα. Στις 14.00 η παράσταση διαμαρτυρίας στο ηράκλειο στα γραφεία της 7ης ΥΠΕ.

Οι  εργαζόμενοι διεκδικούν την καταβολή των οφειλόμενων μισθών στους συναδέλφους τους που απασχολούνται με ελαστικές μορφές απασχόλησης και την μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου.

Υπενθυμίζεται ότι, παρά το γεγονός ότι η θητεία του επικουρικού προσωπικού του ΕΣΥ στις προνοιακές δομές ανανεώθηκε έως 31/12/2018, το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν επικυρώνει τα εντάλματα πληρωμής του επικουρικού προσωπικού σε πολλά νοσοκομεία, κρίνοντας παράνομη την ανανέωση των συμβάσεων πέραν του 24μήνου.

Αντιμέτωποι με το πρόβλημα είναι περίπου 500 επικουρικοί γιατροί σε σύνολο 2.100, οι οποίοι εργάζονται για παραπάνω από 24 μήνες στην ίδια θέση.

''300 οι εργαζόμενοι με ελαστικές μορφές εργασίας στο ΠΑΓΝΗ και 150 οι απλήρωτοι συμβασιούχοι στην Κρήτη είπε στο Ράδιο 98,4 ο πρόεδρος του Σωματείου των εργαζόμενων Δημήτρης Βρύσαλης.

Αναφορικά με τις 177 μόνιμες προσλήψεις  νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού στα νοσοκομεία όλων των Υγειονομικών Περιφερειών και στο ΕΚΑΒ που προανήγγειλε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας , είπε πως μόνο στο ΠΑΓΝΗ οι κενές οργανικές  θέσεις είναι 550.

Σύμφωνα με την εξαγγελία του υπουργείου πάντως από τις 177 θέσεις στην Κρήτη αναλογούν: 10 θέσεις στα νοσοκομεία του Ηρακλείου, 4εις στα Χανιά, 1α στο Ρέθυμνο και 28 για το ΕΚΑΒ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News