default-image

Κ.Ζορμπάς: ‘’Προτεραιότητα’’ στη Ζωή λένε 200 μαθητές για τα τροχαία

Κρήτη
Κ.Ζορμπάς: ‘’Προτεραιότητα’’ στη Ζωή λένε 200 μαθητές για τα τροχαία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από την Κρήτη θα ανακηρύξει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος το σχολικό έτος 2017-2018 ως Έτος Οδικής Ασφάλειας. 

Ο ανώτατος πολιτειακός άρχοντας της χώρας αναμένεται στα Χανιά αύριο  Σάββατο 18 Νοεμβρίου, οπότε και θα μεταβεί αρχικά στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης στο Κολυμπάρι, για να κηρύξει την έναρξη των εργασιών του Παγκρήτιου Μαθητικού Συνεδρίου, που διοργανώνει η Ακαδημία σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης και το Δήμο Πλατανιά, με σκοπό τη σύνταξη της "Πρώτης Διακήρυξης για τη Ζωή". 

200 οι μαθητές της Α και Β! τάξης Λυκείου που θα πάρουν μέρος στο Συνέδριο από τα Χανιά, το Κολυμπάρι, την Κίσσαμο, το Ρέθυμνο, το Ηράκλειο, την Ιεράπετρα και τον Άγιο Νικόλαο.

Όπως είπε ο κος Κωνσταντίνος Ζορμπάς, Γενικός Διευθυντής της Ορθόδοξης Ακαδημίας στο Ράδιο 98,4  και στην Α.Δουλγεράκη, τα πρώτα μηνύματα από τις εργασίες των παιδιών θα μπορούσαν να έχουν τον τίτλο: ''Προτεραιότητα στη Ζωή''.

Παράλληλα  μιλά για την κρίση πολιτισμού και την απαίτηση αντίστασης των νέων έναντι του θανάτου  και των τροχαίων σε μία περιοχή της χώρας όπου παρά τις όποιες προσπάθειες παραμένει  πρώτη  σε τροχαία και με τον αριθμό των θυμάτων να αυξάνεται δραματικά.

Χ.Πολέντας: Επόμενος στόχος η στήριξη των τραυματιών τροχαίων

Από το πάρκο ''Πολέντας'' Θα γίνει η ανακήρυξη του σχολικού έτους 2017-2018 ως Έτος Οδικής Ασφάλειας, από τον Προκόπη Παυλόπουλο. 

Παρά την ικανοποίηση ωστόσο για το αποτέλεσμα της συνεχούς πίεσης προς την πολιτεία ο Χρήστος Πολέντας, μιλώντας στο Ράδιο 98,4 και στα πλαίσια της ίδιας εκπομπής, παραπονιέται καθώς η ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης δεν τον κάλεσε στις εκδηλώσεις που διοργανώνει κι αποκάλυψε πως επόμενος στόχος είναι η αρωγή του ΟΗΕ προς τις οικογένειες των τραυματιών τροχαίων ατυχημάτων που δίνουν καθημερινή μάχη για την αποκατάσταση της υγείας των μελών της.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News