default-image

Αιτία ''πολέμου'' εκ νέου οι απλήρωτοι επικουρικοί στο ΠΑΓΝΗ

Κρήτη
Αιτία ''πολέμου'' εκ νέου οι απλήρωτοι επικουρικοί στο ΠΑΓΝΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι απλήρωτοι συμβασιούχοι - επικουρικοί εργαζόμενοι στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο, αντικείμενο της σημερινής σύσκεψης του Σωματείου Εργαζομένων.

Η Διοίκηση του δια στόματος του προέδρου της Δημήτρη Βρύσαλη, αναφέρει ότι ορισμένοι πάρεδροι δεν εγκρίνουν τα εντάλματα πληρωμών και η διοίκηση του νοσοκομείου κάλεσε τους εργαζόμενους να υπογράψουν «ψαλιδισμένη» παράταση της θητείας τους, προκειμένου να μην υπερβεί το ανωτέρω χρονικό όριο.

Σύμφωνα με τον ίδιο σε εκκρεμότητα παραμένει και το θέμα με τους εργαζομένους του ΟΑΕΔ που και αυτών οι συμβάσεις λήγουν τους επόμενους 2 μήνες.

Στο διεκδικητικό πλαίσιο του Σωματείου είναι:

• Καμία απόλυση συναδέλφου επικουρικού. Κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων ομηρίας και ανακύκλωσης της ανεργίας.

• Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

• Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με αξιοπρεπείς μισθούς, πλήρη εργασιακά και επιστημονικά δικαιώματα.

Όπως λέει ο Δημήτρης Βρύσαλης, στο Ράδιο 98,4 και στην Α.Δουλγεράκη, αν και αυτή την εβδομάδα οι συνάδελφοι του, που είναι δεκάδες στην Κρήτη,  παραμείνουν απλήρωτοι θα υπάρξει διαμαρτυρία στα γραφεία της 7ης ΥΠΕ και συμμετοχή στην πανελλαδική κινητοποίηση που θα γίνει στο κέντρο της Αθήνας την Πέμπτη 23εις Νοεμβρίου.

Διαμαρτυρία του Σωματείου και με τον τρόπο που επέλεξε το Υπουργείο να προχωρήσει στον εμβολιασμό των εργαζόμενων για τη γρίπη, καθώς την ευθύνη αυτού τη φέρει κάθε εργαζόμενος μεμονωμένα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News