Αγγέλα Δουλγεράκη

Συνταγματικά η λύση στα εξ αδιαιρέτου η πρόταση του ΤΕΕ/ΤΑΚ

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση που διοργανώνει το Τμήμα Ανατολικής Κρήτης του ΤΕΕ, στο Ηράκλειο, σήμερα στις 7 το απόγευμα, για το νέο νόμο που αφορά τον έλεγχο και την προστασία του δομημένου περιβάλλοντος.

Το ενδιαφέρον στρέφεται στο νέο νόμο για τα αυθαίρετα, ενώ μετά το τέλος της ομιλίας του Υπουργού θα ακολουθήσει συζήτηση πάνω στα θέματα εφαρμογής του με τους συντάκτες του, καθώς μόλις την Τετάρτη βγήκαν στον αέρα οι διευκρινήσεις για το διαδικαστικό και τι προβλέπεται για εκείνους που βρίσκονται ήδη στο νόμο περί τακτοποίησης και θα μεταφερθούν στο νέο.

Πριν ωστόσο αλέκτωρ λαλήσει, ο Γιάννης Χαρωνίτης πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Επιμελητηρίου είπε στο Ράδιο 9,84  και στην Α. Δουλγεράκη, πως οι μηχανικοί έχουν εντοπίσει κενά για τα οποία απαιτείται να υπάρξουν διορθώσεις και τροποποιήσεις. Αναφορικά με το εξ αδιαιρέτου καθεστώς ο νέος νόμος δυστυχώς δεν δίνει καμία λύση, με το ΤΕΕ/ΤΑΚ να φθάνει στην πρόταση της Συνταγματικής τροποποίησης.

Για μηχανικούς - φορείς και ο νέος νόμος χαρακτηρίζεται  ''φοροεισπρακτικός''.

Σχόλια