default-image

"Θέλουν να προωθήσουν τις εφημερίες δια τηλεφώνου"

Κρήτη
"Θέλουν να προωθήσουν τις εφημερίες δια τηλεφώνου"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24ωρη απεργία πραγματοποιεί σήμερα η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ), διαμαρτυρόμενη για τις προωθούμενες αλλαγές στο νομοσχέδιο που ρυθμίζει τον χρόνο εργασίας των γιατρών. 

Για επικίνδυνο νομοθέτημα κάνουν λόγω και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία με το σωματείο των εργαζόμενων του πανεπιστημιακού να λέει πως η εξέλιξη αφορά και τους ίδιους.

Επιστολή στην ηγεσία του υπουργείου έστειλε και ο ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου με την επισήμανση ότι το να «προφυλάξεις τους ιατρούς από την μακροχρόνια παραμονή τους στο χώρο εργασίας απλά με την ρύθμιση του ωραρίου τους είναι τουλάχιστον φαιδρό, καθώς η ήδη απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία θα επιδεινωθεί με αυτόν το νόμο τερατούργημα''. 

Ο Συντονιστής των Νοσοκομειακών Γιατρών Δημήτρης Ξυδάκης είπε ενδεικτικά στο Ράδιο 9,84 πως το νομοσχέδιο θα είχε ουσία και αποτέλεσμα αν τα νοσοκομεία ήταν επαρκώς στελεχωμένα και πρόσθεσε: ''Πονηρά κατευθύνει για να μην πληρώνει εφημερίες που άλλωστε δεν βγαίνουν, εφημερία δια τηλεφώνου για να κόψει χρήματα. Ξέρει ότι δεν μπορούμε να το δεχθούμε.

Ξέρει ότι δεν μπορούμε να αφήσουμε ακάλυπτους τους ασθενείς και θα μας βάζει να υπογράφουμε προκειμένου να αναλαμβάνουμε την ευθύνη και ενδεχόμενου λάθους και τη σύμφωνη γνώμη της μη πληρωμής μας. Πρόκειται για νομοσχέδιο Θνησιγενές και Κακοφτιαγμένο.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News