default-image

Πολυνομία και υπερφορολόγηση τα αγκάθια στις επιχειρήσεις

Κρήτη
Πολυνομία και υπερφορολόγηση τα αγκάθια στις επιχειρήσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

''Πιστεύουμε ότι το κλίμα στις επιχειρήσεις έχει αρχίσει και αντιστρέφεται. Αυτή την στιγμή υπάρχει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό που έχει αυξήσει τον τζίρο και τα κέρδη του'' είπε η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου στην Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος.

Απευθυνόμενη στους εκπροσώπους 59 Επιμελητηρίων απ' όλη τη χώρα σημείωσε ότι φιλοδοξία είναι από το 2020 και μετά στα αντίμετρα να υπάρξει μείωση του φορολογικού συντελεστή.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, Κωνσταντίνος Μίχαλος επισήμανε ότι ''αν δεν βελτιωθεί πραγματικά η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας και το περιβάλλον άσκησης της επιχειρηματικής δραστηριότητας, δεν μπορούμε να μιλάμε για ανάκαμψη και ανάπτυξη''.

Αγκάθια για το επιχειρείν εξακολουθούν να είναι οι ψηλοί εταιρικοί φορολογικοί συντελεστές μεταξύ των χωρών - μελών του ΟΟΣΑ, η πολυνομοθεσία - 80 νόμοι σε τέσσερα χρόνια με αλλαγές στο φορολογικό καθεστώς, το υψηλό κόστος ασφαλιστικών εισφορών για κάθε εργαζόμενο, ο ασαφής χωροταξικός σχεδιασμός.

''Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για αντιστροφή του κλίματος παρά μονάχα για κάποια σταθερότητα που δίνει ο τουριστικός τομέας, καθώς τα αγκάθια  της πολυνομίας , υπερφορολόγησης και υψηλών ασφαλιστικών εισφορών, παραμένουν λέει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μανόλης Αλιφιεράκης στο Ράδιο 9,84.

Θετικό φέρεται να είναι  και το ισοζύγιο επιχειρήσεων που έκλεισαν και άνοιξαν το τελευταίο δίμηνο στην αγορά του Ηρακλείου σύμφωνα με τον ίδιο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News